Volvo tekende in augustus een overeenkomst met Uber om samen 300 miljoen dollar te investeren in de nieuwe technologie. Uber koopt in het kader van die alliantie ook Volvo’s voor haar proefprojecten. "Wij blijven Uber steunen en zetten de samenwerking voort," aldus een woordvoerder van Volvo desgevraagd.
Uber heeft de pilotprojecten met autonoom rijdende Volvo XC90’s in drie Amerikaanse steden tijdelijk geschorst nadat één van die auto’s bij een aanrijding in Arizona op zijn kant terecht was gekomen. "Daarbij zijn geen gewonden gevallen dus dat op zich is geen reden om onze banden met Uber door te halen," zegt men bij Volvo. Ook een rechtszaak wegens het vermeende stelen van autonoom rijden sensorentechnologie en de toenemende problemen in en rond de top van het taxibedrijf ziet Volvo voorshands niet als een onoverkomelijk probleem voor wat de Zweden zelf beschouwen als niet meer dan een ‘hardware deal’. "Volvo kijkt duidelijk op de langere termijn. Natuurlijk zijn er zo nu en dan problemen maar uiteindelijk gaat het om de ontwikkeling van een veelbelovende technologie," aldus een Amerikaanse analist.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding