Europa koopt meer elektrische auto’s

In het eerste kwartaal zijn in Europa 212.945 auto’s met een zogenaamde alternatieve aandrijving verkocht. Dat is bijna 38 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt autokoepel Acea.

EV

De afzet van batterij-aangedreven auto’s nam met de helft toe, die van oplaadbare EV’s met 13 procent. In totaal werden er daarmee in Europa nog altijd niet meer dan 47.169 volledig elektrische voertuigen verkocht.

Daarnaast verlieten er 111.006 hybride voertuigen de showroom, een toename met bijna 62 procent. Verder telt Acea ook nog 54.743 auto’s op propaan of natuurlijk gas mee, waarbij dit segment een groei vertoonde van 11 procent.

Groot-Brittannie voorloper 

Bij elektrische of hybride auto’s staat Groot-Brittannie bovenaan. Daar werden in het kwartaal ruim 12.000 van dat soort auto’s verkocht, een goede negen procent meer dan een jaar eerder. Duitsland is tweede met 10.328 nieuwe EV’s, een groei van 60 procent die voor een groot deel te danken zal zijn aan de vorig jaar ingestelde subsidieregeling. Verder worden ook in Frankrijk en Spanje relatief veel elektrische of hybride auto’s verkocht.

Europa koopt meer elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Europa koopt meer elektrische auto’s

In het eerste kwartaal zijn in Europa 212.945 auto’s met een zogenaamde alternatieve aandrijving verkocht. Dat is bijna 38 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt autokoepel Acea.

EV

De afzet van batterij-aangedreven auto’s nam met de helft toe, die van oplaadbare EV’s met 13 procent. In totaal werden er daarmee in Europa nog altijd niet meer dan 47.169 volledig elektrische voertuigen verkocht.

Daarnaast verlieten er 111.006 hybride voertuigen de showroom, een toename met bijna 62 procent. Verder telt Acea ook nog 54.743 auto’s op propaan of natuurlijk gas mee, waarbij dit segment een groei vertoonde van 11 procent.

Groot-Brittannie voorloper 

Bij elektrische of hybride auto’s staat Groot-Brittannie bovenaan. Daar werden in het kwartaal ruim 12.000 van dat soort auto’s verkocht, een goede negen procent meer dan een jaar eerder. Duitsland is tweede met 10.328 nieuwe EV’s, een groei van 60 procent die voor een groot deel te danken zal zijn aan de vorig jaar ingestelde subsidieregeling. Verder worden ook in Frankrijk en Spanje relatief veel elektrische of hybride auto’s verkocht.