"Dat is niet juist. Model S zal altijd een groter bereik, meer acceleratie, meer kracht en meer binnenruimte bieden, meer displays hebben en meer customatization keuzen bieden. We zullen deze verschillen duidelijk blijven communiceren om te voorkomen dat er verkeerde ideëen ontstaan."

Dat schrijft topman Elon Musk in het kwartaalbericht. Hij wil daarmee voorkomen dat Model S concurrentie gaat ondervinden van Model 3, zoals nu al hier en daar het geval lijkt te zijn.

Meer omzet, nog wel verlies 

Tesla behaalde over de eerste drie maanden van dit jaar een omzet bij de autodivisie van bijna 2,3 miljard dollar, dat is ruim dubbel zo veel als een jaar eerder. Het verlies kwam uit op 1,33 dollar per aandeel – een totaal cijfer geeft Tesla niet – wat wel slechter was dan de financiële wereld had verwacht. Musk deelde verder mee dit half jaar tussen de 47.000 en 50.000 auto’s af te leveren. Dat wordt waarschijnlijk wel gehaald want over de eerste drie maanden staat de teller al op ruim 25.000 Model S’- en Model X’-en.

Model 3 komt half 2017 

Vanaf de tweede helft van dit jaar moeten daar gemiddeld 5.000 Model 3-auto’s per week bijkomen, een aantal dat Musk snel wil verdubbelen. Hij geeft echter liever nog geen feitelijke voorspelling voor de rest van het jaar: ‘’Gezien het feit dat we de productie zo snel willen opvoeren, zou zelfs een verschuiving in de timing van een paar weken al belangrijke gevolgen hebben voor het aantal af te leveren auto’s.” Om dat alles waar te maken zal Tesla dit jaar wel ruim twee miljard dollar investeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding