nuTonomy was destijds de eerste die daadwerkelijk autonome auto’s liet rondrijden. De startup troefde daarmee net met een paar dagen Uber af. De nieuwe samenwerking met PSA heeft uiteindelijk tot doel ‘om duizenden autonome voertuigen in te zetten in steden in de hele wereld.’

In Singapore zelf moeten de eerste Peugeot 3008’s in september op de weg komen. Bij die pilot moeten dan de systemen diepgaand worden uitgetest maar ook willen PSA en nuTonomy uitzoeken wat de gebruikers precies ervaren en willen met autonoom rijden. "Dit vormt voor beide bedrijven een beslissende etappe op weg naar het grootschalig inzetten van autonome auto’s. We zijn blij dat we samen kunnen werken met nuTonomy dat autonoom rijden al het meest concreet heeft gemaakt," zegt Anne Laliron, directrice van het zogenaamde Business Lab van PSA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding