Dat biedt de Volvo-rijder een groot aantal apps en diensten. Het nieuwe systeem moet binnen twee jaar in nieuwe Volvo-modellen beschikbaar zijn.

"De samenwerking belooft om de manier waarop Volvo-klanten met hun auto omgaan en communiceren te revolutionaliseren. Het platform van Google biedt hen meer gepersonaliseerde mogelijkheden. In principe zijn alle Android apps, of die nu ontwikkeld zijn door Google, Volvo of derde partijen, straks in een nieuwe Volvo beschikbaar," legt Henrik Green, hoofd research en ontwikkeling bij Volvo Cars uit. De autofabrikant werkt ook samen met de internetgigant bij het updates van bestaande auto’s door de toevoeging van Google Local Search.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding