Volvo gaat samenwerken met Google

Volvo Car gaat nauw samenwerken met Google om een nieuwe generatie in-car infotainment en connectivity systemen op basis van Android te ontwikkelen.

Volvo gaat samenwerken met Google

Dat biedt de Volvo-rijder een groot aantal apps en diensten. Het nieuwe systeem moet binnen twee jaar in nieuwe Volvo-modellen beschikbaar zijn.

"De samenwerking belooft om de manier waarop Volvo-klanten met hun auto omgaan en communiceren te revolutionaliseren. Het platform van Google biedt hen meer gepersonaliseerde mogelijkheden. In principe zijn alle Android apps, of die nu ontwikkeld zijn door Google, Volvo of derde partijen, straks in een nieuwe Volvo beschikbaar," legt Henrik Green, hoofd research en ontwikkeling bij Volvo Cars uit. De autofabrikant werkt ook samen met de internetgigant bij het updates van bestaande auto’s door de toevoeging van Google Local Search.

Volvo gaat samenwerken met Google - Automobielmanagement.nl

Volvo gaat samenwerken met Google

Volvo Car gaat nauw samenwerken met Google om een nieuwe generatie in-car infotainment en connectivity systemen op basis van Android te ontwikkelen.

Volvo gaat samenwerken met Google

Dat biedt de Volvo-rijder een groot aantal apps en diensten. Het nieuwe systeem moet binnen twee jaar in nieuwe Volvo-modellen beschikbaar zijn.

"De samenwerking belooft om de manier waarop Volvo-klanten met hun auto omgaan en communiceren te revolutionaliseren. Het platform van Google biedt hen meer gepersonaliseerde mogelijkheden. In principe zijn alle Android apps, of die nu ontwikkeld zijn door Google, Volvo of derde partijen, straks in een nieuwe Volvo beschikbaar," legt Henrik Green, hoofd research en ontwikkeling bij Volvo Cars uit. De autofabrikant werkt ook samen met de internetgigant bij het updates van bestaande auto’s door de toevoeging van Google Local Search.