Renault gaat EV’s rijdend opladen

Renault is begonnen met een proefproject om haar Kangoo Z.E. elektrische bestelwagens rijdend op te laden. Op een speciaal traject van 100 meter kunnen de auto’s 20 kW laden terwijl ze er met een snelheid van 100 km/uur overheen rijden.

Renault werkt bij het project Fabric* samen met Qualcomm Technologies en Vedecom. Het project kost negen miljoen euro, dat deels is gesubsidieerd door de Europese Unie. De testbaan is aangelegd door Vedecom in Versailles terwijl Renault samen met Qualcomm twee Kangoo Z.E.’s heeft aangepast.

Met Fabric* willen de partners de technologische haalbaarheid, de economische levensvatbaarheid en de milieukundige duurzaamheid van het rijdend opladen van elektrische voertuigen in beeld brengen. Op Europese schaal zijn 25 bedrijven uit de auto- en technologische sector bij Fabric* betrokken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault gaat EV’s rijdend opladen - Automobielmanagement.nl

Renault gaat EV’s rijdend opladen

Renault is begonnen met een proefproject om haar Kangoo Z.E. elektrische bestelwagens rijdend op te laden. Op een speciaal traject van 100 meter kunnen de auto’s 20 kW laden terwijl ze er met een snelheid van 100 km/uur overheen rijden.

Renault werkt bij het project Fabric* samen met Qualcomm Technologies en Vedecom. Het project kost negen miljoen euro, dat deels is gesubsidieerd door de Europese Unie. De testbaan is aangelegd door Vedecom in Versailles terwijl Renault samen met Qualcomm twee Kangoo Z.E.’s heeft aangepast.

Met Fabric* willen de partners de technologische haalbaarheid, de economische levensvatbaarheid en de milieukundige duurzaamheid van het rijdend opladen van elektrische voertuigen in beeld brengen. Op Europese schaal zijn 25 bedrijven uit de auto- en technologische sector bij Fabric* betrokken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding