Nikola was tot nu toe vooral bekend om haar volledig elektrische truck. Nu komen de innovators uit Salt Lake City met de Zero, die zijn kracht dankt aan een elektromotor per wiel. Er kan worden gekozen uit een accupakket van 75, 100 of 125 kWh.

Te koop in Verenigde Staten
Het grootste accupakket zorgt volgens Nikola vooreen actieradius geven van 360 kilometer in 4×4-modus. De sprint van 0 naar 96 km/u duurt 3,9 seconden. Het opladen via een 400 Volt snellader duurt 2 uur of 7 uur met een 240 Volt output.

Inclusief infotainment

Zaken als 32-inch wielen, een infotainmentsysteem met 10-inch touchscreen en LED-verlichting zijn allemaal aanwezig. Nikola Powersports hoopt de productie in januari 2018 te starten om kort daarna de eerste exemplaren aan Amerikaanse klanten af te leveren.

De Nikola Zero is leverbaar in de kleuren Nikola Blue, Green, Black of Camo.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding