Autopilot-ingenieurs verlaten Tesla

In de afgelopen maanden zijn tien ingenieurs en vier hoge managers die bij Tesla bezig waren met de ontwikkeling van de Autopilot opgestapt. Zij zijn het niet eens over bepaalde besluiten over ontwerp en marketing en twijfelen ook of alle door CEO Elon Musk steeds weer geroepen deadlines wel haalbaar zijn.

Dat stelt de doorgaans goed ingelichte Wall Street Journal. De problemen stammen al uit oktober 2015 toen Tesla de Autopilot voor het eerst uitbracht. Volgens de Amerikaanse krant waarschuwde één van de technici toen al dat het systeem nog niet veilig genoeg was maar werd dat weggewoven.

Andere Tesla-ingenieurs constateerden problemen terwijl ze zelf tests met de Autopilot aan het uitvoeren waren maar ook die klachten werden veelal opzij geschoven. In één geval maakte de auto zulke gekke capriolen dat een politieman hem tot stoppen dwong omdat hij dacht dat de bestuurder dronken was. Volgens Tesla is er niets aan de hand en stappen deskundigen op het gebied van autonoom rijden op omdat er bij andere bedrijven zo veel vraag naar is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Weer een zwaarwegend thema waar potentiële tesla kopers over moeten nadenken. het deugt daar niet en neem aan uit de autoiindustrie komend dat zij die vertrokken daar een verdomd goede reden voor hadden en niet wat Tesla beweert. De Tesla is gewoon niet goed genoeg en zal het ook niet worden. Zonde van het geld al is dat merendeels nog van overheden die het maar niet snappen.

Geplaatst door: J Geurts op
Autopilot-ingenieurs verlaten Tesla - Automobielmanagement.nl

Autopilot-ingenieurs verlaten Tesla

In de afgelopen maanden zijn tien ingenieurs en vier hoge managers die bij Tesla bezig waren met de ontwikkeling van de Autopilot opgestapt. Zij zijn het niet eens over bepaalde besluiten over ontwerp en marketing en twijfelen ook of alle door CEO Elon Musk steeds weer geroepen deadlines wel haalbaar zijn.

Dat stelt de doorgaans goed ingelichte Wall Street Journal. De problemen stammen al uit oktober 2015 toen Tesla de Autopilot voor het eerst uitbracht. Volgens de Amerikaanse krant waarschuwde één van de technici toen al dat het systeem nog niet veilig genoeg was maar werd dat weggewoven.

Andere Tesla-ingenieurs constateerden problemen terwijl ze zelf tests met de Autopilot aan het uitvoeren waren maar ook die klachten werden veelal opzij geschoven. In één geval maakte de auto zulke gekke capriolen dat een politieman hem tot stoppen dwong omdat hij dacht dat de bestuurder dronken was. Volgens Tesla is er niets aan de hand en stappen deskundigen op het gebied van autonoom rijden op omdat er bij andere bedrijven zo veel vraag naar is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Weer een zwaarwegend thema waar potentiële tesla kopers over moeten nadenken. het deugt daar niet en neem aan uit de autoiindustrie komend dat zij die vertrokken daar een verdomd goede reden voor hadden en niet wat Tesla beweert. De Tesla is gewoon niet goed genoeg en zal het ook niet worden. Zonde van het geld al is dat merendeels nog van overheden die het maar niet snappen.

Geplaatst door: J Geurts op