Mini lanceert volledig elektrische designstudie

Mini verrast op de IAA 2017 in Frankfurt met het Mini Electric Concept. Dit studiemodel is ontworpen voor dagelijks gebruik in en rondom de stad. Vanaf 2019 is de elektrisch aangedreven Mini ook echt te koop.

Bij de ontwikkeling van de Mini Electric Concept is veel tijd geinvesteerd in het bewaken van het klassieke Mini DNA: vlotte prestaties, uitstekende handling en een stijlvol uiterlijk. Hoewel Mini de technische specificaties nog even geheim houdt, is al wel bekend dat een enkele elektromotor voor voldoende sportieve prestaties gaat zorgen.

Union Jack 

Ook in design is de elektrische Mini duidelijk herkenbaar als een nazaat van het oorspronkelijk ontwerp van Alec Issigonis. De grille is typisch Mini, ondanks dat het front gesloten omwille van de aerodynamica. De koplampen zijn full-led. In de achterlichten is een knipoog naar de Union Jack te ontwaren. 

3D-printer

De hightech uitstraling komt niet alleen terug in de kleurencombinatie (Reflection Silver met Striking Yellow accenten), maar ook het feit dat de inzetstukken van de 19 inch wielen zijn gemaakt met een 3D-printer.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mini lanceert volledig elektrische designstudie - Automobielmanagement.nl

Mini lanceert volledig elektrische designstudie

Mini verrast op de IAA 2017 in Frankfurt met het Mini Electric Concept. Dit studiemodel is ontworpen voor dagelijks gebruik in en rondom de stad. Vanaf 2019 is de elektrisch aangedreven Mini ook echt te koop.

Bij de ontwikkeling van de Mini Electric Concept is veel tijd geinvesteerd in het bewaken van het klassieke Mini DNA: vlotte prestaties, uitstekende handling en een stijlvol uiterlijk. Hoewel Mini de technische specificaties nog even geheim houdt, is al wel bekend dat een enkele elektromotor voor voldoende sportieve prestaties gaat zorgen.

Union Jack 

Ook in design is de elektrische Mini duidelijk herkenbaar als een nazaat van het oorspronkelijk ontwerp van Alec Issigonis. De grille is typisch Mini, ondanks dat het front gesloten omwille van de aerodynamica. De koplampen zijn full-led. In de achterlichten is een knipoog naar de Union Jack te ontwaren. 

3D-printer

De hightech uitstraling komt niet alleen terug in de kleurencombinatie (Reflection Silver met Striking Yellow accenten), maar ook het feit dat de inzetstukken van de 19 inch wielen zijn gemaakt met een 3D-printer.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding