Voorlopig zit er nog wel een ‘mens’ in die auto’s. De klanten van Domino’s kunnen de Ford volgen via GPS en krijgen een SMS om hen te vertellen wanneer en hoe ze hun eten uit de auto kunnen halen. Voorlopig zal iemand die bijvoorbeeld op elfhoog in een flat woont, nog wel zelf naar beneden moeten komen, iets wat bij de pizzakoeriers van vandaag de dag niet nodig is.

Bezorgen met drone of robot

Het project past in de plannen van Ford om autonoom rijdende auto’s voor verschillende taken in te schakelen. Sherif Marakby, hoofd zelfrijdende en elektrische auto’s bij Ford, zegt in een blog post: "We hebben de intentie om met meerdere partners samen te werken bij het inschakelen van zelfrijdende auto’s om zo de beweging van mensen en goederen te verbeteren." Domino’s zelf neemt overigens in Nieuw-Zeeland al proeven met het afleveren van haar pizza’s door een drone of zelfrijdende robot.