Zelfrijdende Ford bezorgt pizza’s (filmpje)

Ford gaat samen met pizzabakker Domino’s testen hoe klanten van het pizzabedrijf reageren als de pizza’s door een autonoom rijdende auto worden bezorgd. Ford doet dat voorlopig alleen in de stad Ann Arbor, Michigan, waar willekeurig geselecteerde klanten de pizza’s afgeleverd krijgen door een Ford Fusion Hybrid met zelfrij-technologie.

Zelfrijdende Ford bezorgt pizza's

Voorlopig zit er nog wel een ‘mens’ in die auto’s. De klanten van Domino’s kunnen de Ford volgen via GPS en krijgen een SMS om hen te vertellen wanneer en hoe ze hun eten uit de auto kunnen halen. Voorlopig zal iemand die bijvoorbeeld op elfhoog in een flat woont, nog wel zelf naar beneden moeten komen, iets wat bij de pizzakoeriers van vandaag de dag niet nodig is.

Bezorgen met drone of robot

Het project past in de plannen van Ford om autonoom rijdende auto’s voor verschillende taken in te schakelen. Sherif Marakby, hoofd zelfrijdende en elektrische auto’s bij Ford, zegt in een blog post: "We hebben de intentie om met meerdere partners samen te werken bij het inschakelen van zelfrijdende auto’s om zo de beweging van mensen en goederen te verbeteren." Domino’s zelf neemt overigens in Nieuw-Zeeland al proeven met het afleveren van haar pizza’s door een drone of zelfrijdende robot.

 

Zelfrijdende Ford bezorgt pizza’s (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Zelfrijdende Ford bezorgt pizza’s (filmpje)

Ford gaat samen met pizzabakker Domino’s testen hoe klanten van het pizzabedrijf reageren als de pizza’s door een autonoom rijdende auto worden bezorgd. Ford doet dat voorlopig alleen in de stad Ann Arbor, Michigan, waar willekeurig geselecteerde klanten de pizza’s afgeleverd krijgen door een Ford Fusion Hybrid met zelfrij-technologie.

Zelfrijdende Ford bezorgt pizza's

Voorlopig zit er nog wel een ‘mens’ in die auto’s. De klanten van Domino’s kunnen de Ford volgen via GPS en krijgen een SMS om hen te vertellen wanneer en hoe ze hun eten uit de auto kunnen halen. Voorlopig zal iemand die bijvoorbeeld op elfhoog in een flat woont, nog wel zelf naar beneden moeten komen, iets wat bij de pizzakoeriers van vandaag de dag niet nodig is.

Bezorgen met drone of robot

Het project past in de plannen van Ford om autonoom rijdende auto’s voor verschillende taken in te schakelen. Sherif Marakby, hoofd zelfrijdende en elektrische auto’s bij Ford, zegt in een blog post: "We hebben de intentie om met meerdere partners samen te werken bij het inschakelen van zelfrijdende auto’s om zo de beweging van mensen en goederen te verbeteren." Domino’s zelf neemt overigens in Nieuw-Zeeland al proeven met het afleveren van haar pizza’s door een drone of zelfrijdende robot.