Zelfrijdende auto wordt nog al eens aangereden

Zelfrijdende auto’s van General Motors zijn afgelopen maand in Californië zes maal betrokken geweest bij een aanrijding.

In geen van die gevallen was de autonome auto verantwoordelijk, heeft GM aan de verkeersdienst van de Amerikaanse staat gerapporteerd. Daarnaast meldde Waymo, het zusterbedrijf voor autonoom rijden van Google, nog eens drie incidenten.

Bij geen van de aanrijdingen vielen gewonden en de schade aan de voertuigen bleef ook beperkt. De ongevallen tonen wel aan dat het samengaan van autonoom rijdende auto’s die zich aan alle regels houden en door mensen bestuurde voertuigen voorlopig nog wel moeizaam zal zijn.

De Amerikaanse Senaat heeft net deze week toestemming gegeven voor een grootschalige uitbreiding van de proeven met autonoom rijdende auto’s. Bij al die proefprojecten zijn de autobedrijven of andere operators nog altijd verplicht elke aanrijding of ander incident aan de autoriteiten door te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zelfrijdende auto wordt nog al eens aangereden - Automobielmanagement.nl

Zelfrijdende auto wordt nog al eens aangereden

Zelfrijdende auto’s van General Motors zijn afgelopen maand in Californië zes maal betrokken geweest bij een aanrijding.

In geen van die gevallen was de autonome auto verantwoordelijk, heeft GM aan de verkeersdienst van de Amerikaanse staat gerapporteerd. Daarnaast meldde Waymo, het zusterbedrijf voor autonoom rijden van Google, nog eens drie incidenten.

Bij geen van de aanrijdingen vielen gewonden en de schade aan de voertuigen bleef ook beperkt. De ongevallen tonen wel aan dat het samengaan van autonoom rijdende auto’s die zich aan alle regels houden en door mensen bestuurde voertuigen voorlopig nog wel moeizaam zal zijn.

De Amerikaanse Senaat heeft net deze week toestemming gegeven voor een grootschalige uitbreiding van de proeven met autonoom rijdende auto’s. Bij al die proefprojecten zijn de autobedrijven of andere operators nog altijd verplicht elke aanrijding of ander incident aan de autoriteiten door te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding