Toyota ‘Fine-Comfort Ride’ concept heeft 1.000 km bereik

Toyota zal op de Tokio Motor Show van volgende week een concept-car voorzien van waterstoftechnologie met een bereik van 1.000 kilometer laten zien. De auto heeft vooralsnog de naam ‘Fine-Comfort Ride’ meegekregen.

Toyota 'Fine-Comfort Ride' concept heeft 1.000 km bereik

Dat is dan 350 kilometer meer dan de Mirai, het huidige model op waterstof van Toyota. De nieuwe auto krijgt een aantal zelfrijd-faciliteiten alsmede kunstmatige intelligentie, heeft de Japanse autobouwer laten weten. Toyota, met de Prius destijds voorloper voor hybride aandrijving, blijft naast de ontwikkeling van EV’s hardnekkig vasthouden aan brandstofcellen als toekomstige schone brandstof, ondanks het feit dat batterijen snel goedkoper worden en de daarmee aangedreven auto’s dus ook in prijs verlaagd kunnen worden.

‘Oplaadpunten’ 

Op dit moment rijden er in Japan pas 2.200 van die waterstof-auto’s rond maar de regering wil dat in 2020 opvoeren tot minstens 40.000. Het aantal oplaadpunten voor deze ‘brandstof’ komt echter nog niet verder dan 92.

Toyota ‘Fine-Comfort Ride’ concept heeft 1.000 km bereik - Automobielmanagement.nl

Toyota ‘Fine-Comfort Ride’ concept heeft 1.000 km bereik

Toyota zal op de Tokio Motor Show van volgende week een concept-car voorzien van waterstoftechnologie met een bereik van 1.000 kilometer laten zien. De auto heeft vooralsnog de naam ‘Fine-Comfort Ride’ meegekregen.

Toyota 'Fine-Comfort Ride' concept heeft 1.000 km bereik

Dat is dan 350 kilometer meer dan de Mirai, het huidige model op waterstof van Toyota. De nieuwe auto krijgt een aantal zelfrijd-faciliteiten alsmede kunstmatige intelligentie, heeft de Japanse autobouwer laten weten. Toyota, met de Prius destijds voorloper voor hybride aandrijving, blijft naast de ontwikkeling van EV’s hardnekkig vasthouden aan brandstofcellen als toekomstige schone brandstof, ondanks het feit dat batterijen snel goedkoper worden en de daarmee aangedreven auto’s dus ook in prijs verlaagd kunnen worden.

‘Oplaadpunten’ 

Op dit moment rijden er in Japan pas 2.200 van die waterstof-auto’s rond maar de regering wil dat in 2020 opvoeren tot minstens 40.000. Het aantal oplaadpunten voor deze ‘brandstof’ komt echter nog niet verder dan 92.