De samenwerking is het begin van wat een proeftuin voor toekomstgerichte mobiliteit moet worden. Het is gebaseerd op de expertise van cloud-technologie en de Artificial Intelligence-oplossingen voor connected cars van Microsoft. ALD Automotive zorgt voor specifieke markt- en leasekennis. Het platform wordt zodoende in co-creatie gemaakt. Beide partijen hebben de ambitie om nieuwe connected services te kunnen ontwikkelen. De internationale samenwerking zal direct van start gaan.

Volgens John Saffret, COO van ALD International, zal de samenwerking met Microsoft helpen om de technologische ontwikkeling die noodzakelijk is voor de mobiliteitsoplossingen van de toekomt te versnellen. "Veranderende levensstijlen, technologische ontwikkelingen, nieuwe milieueisen en de groeiende verstedelijking zorgen namelijk voor ingrijpende wijzigingen in mobiliteit."

ALD Automotive Nederland moet een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling en het testen van de nieuwe diensten. "De Nederlandse vestiging is binnen de ALD-groep een proeftuin voor innovaties als het gaat over flexibele en multimodale mobiliteit", aldus Carel Bal, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding