GM komt met autonome auto zonder stuur (filmpje)

General Motors heeft de eerste autonoom rijdende auto zonder stuurwiel of pedalen aan de buitenwereld laten zien. GM stelde daarbij dat het al in 2019 een hele vloot zelfrijdende taxi’s op de weg wil hebben maar dat wordt door kenners in de autowereld té ambitieus geacht.

"Hij ziet er nogal opvallend uit als mensen het voor het eerst zien. Ik denk dat velen de technologie zullen omarmen en het ook zelf willen ervaren," aldus bestuursvoorziter Dan Ammann. "Maar wat het belangrijkste is, is dat deze technologie de wegen veiliger zal maken. Als mensen dat eenmaal beginnen in te zien, dan zullen ze het ook snel accepteren."

In ieder geval zadelt de komst van stuurloze auto’s de autoriteiten op met een nieuw probleem, blijkt uit woorden van minister voor transport Elaine Chao: "We zullen zorgvuldig en op een verantwoorde manier gaan kijken naar het verzoek van General Motors om een autonoom rijdende auto zonder stuurwiel op de openbare weg toe te laten. Autonoom rijden ontwikkelt zich snel en is nu in het stadium belandt waar deze aanvraag realiteit is geworden," aldus Chao tijdens de Detroit Motor Show.
 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM komt met autonome auto zonder stuur (filmpje) - Automobielmanagement.nl

GM komt met autonome auto zonder stuur (filmpje)

General Motors heeft de eerste autonoom rijdende auto zonder stuurwiel of pedalen aan de buitenwereld laten zien. GM stelde daarbij dat het al in 2019 een hele vloot zelfrijdende taxi’s op de weg wil hebben maar dat wordt door kenners in de autowereld té ambitieus geacht.

"Hij ziet er nogal opvallend uit als mensen het voor het eerst zien. Ik denk dat velen de technologie zullen omarmen en het ook zelf willen ervaren," aldus bestuursvoorziter Dan Ammann. "Maar wat het belangrijkste is, is dat deze technologie de wegen veiliger zal maken. Als mensen dat eenmaal beginnen in te zien, dan zullen ze het ook snel accepteren."

In ieder geval zadelt de komst van stuurloze auto’s de autoriteiten op met een nieuw probleem, blijkt uit woorden van minister voor transport Elaine Chao: "We zullen zorgvuldig en op een verantwoorde manier gaan kijken naar het verzoek van General Motors om een autonoom rijdende auto zonder stuurwiel op de openbare weg toe te laten. Autonoom rijden ontwikkelt zich snel en is nu in het stadium belandt waar deze aanvraag realiteit is geworden," aldus Chao tijdens de Detroit Motor Show.
 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding