Ze heeft vroeger, toen ze nog als man door het leven ging, ook herhaaldelijk valse verklaringen tegenover de politie afgelegd.

Uit door de politie openbaar gemaakte opnames (zie onderstaand filmpje) blijkt dat de ‘bestuurster’ vlak voor het ongeval naar de grond keek en niet op de weg lette. De taak van de chauffeurs is juist om voortdurend het verkeer in de gaten te houden om in te kunnen grijpen als de situatie dat nodig maakt. Alle verhalen en de ophef daarover dreigen Uber in een nieuw schandaal te storten, net nadat de perikelen rond de oprichter en voormalige CEO een beetje uit de schijnwerpers zijn verdwenen. Uber heeft overigens wel laten weten dat de autonome auto’s in de garage blijven totdat de oorzaak van het dodelijke ongeval en de rol die de auto daarin speelde volledig is opgehelderd.