Britse politie: koop een stuurslot

De Britse politie raadt autobezitters aan een stuurslot te kopen om auto’s die zonder sleutel geopend en gestart worden beter te beschermen tegen diefstal. Ook kan je de elektronische ‘sleutel’ beter in een zogenaamd Faraday zakje bewaren.

De politie ziet zich genoodzaakt dit advies te geven omdat het aantal diefstallen van sleutelloze auto’s tot een epidemie dreigt uit te groeien. Bendes maken daarbij gebruik van apparatuur waarmee de sleutelset ‘uitgelezen’ kan worden en de auto vervolgens open gaat en start.

Mark Silvester, hoofd misdaadpreventie bij de politie van West-Midlands: "Sleutelloze modellen, die steeds populairder zijn, bieden criminelen een nieuwe methode om auto’s te stelen. Vooral wijken met een meer welvarende bevolking zijn het doelwit omdat je daar ook meer van dat soort auto’s vindt. Op camera-opnamen kan je vaak zien hoe snel zo’n diefstal in zijn werk gaat."

In de West-Midlands is het aantal autodiefstallen vorig jaar met bijna 40 procent toegenomen. Silvester waarschuwt dat een sleutelloze auto overal gestolen kan worden: "Het gebeurt niet alleen ’s nachts bij iemand thuis, er zijn ook gevallen bekend van auto’s die op een parkeerplaats van een winkelcentrum staan. Ze hoeven maar langs je te lopen om de code op te vangen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse politie: koop een stuurslot - Automobielmanagement.nl

Britse politie: koop een stuurslot

De Britse politie raadt autobezitters aan een stuurslot te kopen om auto’s die zonder sleutel geopend en gestart worden beter te beschermen tegen diefstal. Ook kan je de elektronische ‘sleutel’ beter in een zogenaamd Faraday zakje bewaren.

De politie ziet zich genoodzaakt dit advies te geven omdat het aantal diefstallen van sleutelloze auto’s tot een epidemie dreigt uit te groeien. Bendes maken daarbij gebruik van apparatuur waarmee de sleutelset ‘uitgelezen’ kan worden en de auto vervolgens open gaat en start.

Mark Silvester, hoofd misdaadpreventie bij de politie van West-Midlands: "Sleutelloze modellen, die steeds populairder zijn, bieden criminelen een nieuwe methode om auto’s te stelen. Vooral wijken met een meer welvarende bevolking zijn het doelwit omdat je daar ook meer van dat soort auto’s vindt. Op camera-opnamen kan je vaak zien hoe snel zo’n diefstal in zijn werk gaat."

In de West-Midlands is het aantal autodiefstallen vorig jaar met bijna 40 procent toegenomen. Silvester waarschuwt dat een sleutelloze auto overal gestolen kan worden: "Het gebeurt niet alleen ’s nachts bij iemand thuis, er zijn ook gevallen bekend van auto’s die op een parkeerplaats van een winkelcentrum staan. Ze hoeven maar langs je te lopen om de code op te vangen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding