VZR hekelt smartphoneverbod

Het gebruik van de smartphone in de auto is essentieel voor de economie en de efficiëntie van werknemers. Verbieden en ontmoedigen van dergelijke apparatuur in de auto is symptoombestrijding en overcompenseren van ongewenste bijeffecten, zo laat althans de Vereniging Zakelijke Rijders in een verklaring weten.

smartphone verbod vzr

Alles wijst erop dat gebruik van de smartphone via wetgeving verder beperkt gaat worden. De VZR waarschuwt echter voor overcompensatie. "Tijdens het rijden een WhatsApp versturen of je e-mail lezen is in ogen van VZR terecht niet toegestaan. Echter, voor de zakelijke rijder is zijn auto zijn kantoor. Het te ver terugdraaien van mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden, zet een rem op de economie."

VZR stelt dat verkeerd gebruik van een smartphone wél verboden moet worden, met name functies die de ogen langer dan een seconde van de weg afhouden. De vereniging signaleert tegelijkertijd dat het probleem zichzelf grotendeels gaat oplossen. Enerzijds door maatschappelijke druk en anderzijds dankzij technologische mogelijkheden waarbij functies tijdens het rijden beperkt worden. "Kortom, wel veilig gebruiken, niet verbieden of komen met overcompenserende maatregelen die alleen de symptomen bestrijden," is de mening van VZR.

VZR hekelt smartphoneverbod - Automobielmanagement.nl

VZR hekelt smartphoneverbod

Het gebruik van de smartphone in de auto is essentieel voor de economie en de efficiëntie van werknemers. Verbieden en ontmoedigen van dergelijke apparatuur in de auto is symptoombestrijding en overcompenseren van ongewenste bijeffecten, zo laat althans de Vereniging Zakelijke Rijders in een verklaring weten.

smartphone verbod vzr

Alles wijst erop dat gebruik van de smartphone via wetgeving verder beperkt gaat worden. De VZR waarschuwt echter voor overcompensatie. "Tijdens het rijden een WhatsApp versturen of je e-mail lezen is in ogen van VZR terecht niet toegestaan. Echter, voor de zakelijke rijder is zijn auto zijn kantoor. Het te ver terugdraaien van mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden, zet een rem op de economie."

VZR stelt dat verkeerd gebruik van een smartphone wél verboden moet worden, met name functies die de ogen langer dan een seconde van de weg afhouden. De vereniging signaleert tegelijkertijd dat het probleem zichzelf grotendeels gaat oplossen. Enerzijds door maatschappelijke druk en anderzijds dankzij technologische mogelijkheden waarbij functies tijdens het rijden beperkt worden. "Kortom, wel veilig gebruiken, niet verbieden of komen met overcompenserende maatregelen die alleen de symptomen bestrijden," is de mening van VZR.