Tesla op Autopilot knalt tegen politie-auto (filmpje)

Een Tesla die op de Autopilot reed is in Californië met grote snelheid op een geparkeerde politie-auto geknald.

De bestuurder kwam er ondanks de ernstige schade aan beide voertuigen met lichte verwondingen vanaf. Hij bekritiseerde later op Facebook de door Tesla toegepaste techniek: "De waakzaamheid die nodig is om de software te gebruiken, zoals beide handen aan het stuur houden en constant in de gaten houden of er wat fout gaat en of de auto zich vreemd gaat gedragen, vergt aanzienlijk meer aandacht dan als de auto normaal zou rijden."

Het ongeval brengt nog eens aan het licht dat automatische rijsystemen als de Autopilot van Tesla grote moeite hebben met het detecteren van stilstaande voertuigen of andere objecten. Eerder deze maand knalde een andere Tesla eveneens op Autopilot in Utah tegen een stilstaande brandweerauto. Volgens de politie die dat ongeval onderzoekt ging de Tesla vlak voor de ‘impact’ juist versnellen in plaats van af te remmen. Tesla blijft in een nieuwe verklaring stellen dat automobilisten niet op de Autopilot mogen vertrouwen maar de handen altijd aan het stuur en de auto onder controle moeten houden.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla op Autopilot knalt tegen politie-auto (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Tesla op Autopilot knalt tegen politie-auto (filmpje)

Een Tesla die op de Autopilot reed is in Californië met grote snelheid op een geparkeerde politie-auto geknald.

De bestuurder kwam er ondanks de ernstige schade aan beide voertuigen met lichte verwondingen vanaf. Hij bekritiseerde later op Facebook de door Tesla toegepaste techniek: "De waakzaamheid die nodig is om de software te gebruiken, zoals beide handen aan het stuur houden en constant in de gaten houden of er wat fout gaat en of de auto zich vreemd gaat gedragen, vergt aanzienlijk meer aandacht dan als de auto normaal zou rijden."

Het ongeval brengt nog eens aan het licht dat automatische rijsystemen als de Autopilot van Tesla grote moeite hebben met het detecteren van stilstaande voertuigen of andere objecten. Eerder deze maand knalde een andere Tesla eveneens op Autopilot in Utah tegen een stilstaande brandweerauto. Volgens de politie die dat ongeval onderzoekt ging de Tesla vlak voor de ‘impact’ juist versnellen in plaats van af te remmen. Tesla blijft in een nieuwe verklaring stellen dat automobilisten niet op de Autopilot mogen vertrouwen maar de handen altijd aan het stuur en de auto onder controle moeten houden.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding