Waymo koopt 62.000 Chryslers

Waymo, het zusterbedrijf van Google voor zelfrijdende auto’s, koopt 62.000 Chrysler Pacifica minivans.

Waymo gaat daarbij ook een nauwe samenwerking aan met Fiat Chrysler Automobiles (FCA) om zelfrijd-technologie verder te ontwikkelen voor de massamarkt. Kort geleden kondigde de Google-zuster al een soortgelijke deal aan met Jaguar Land Rover waarbij het ging over de aankoop van 20.000 Jaguar I-Pace’s.

Op dit moment rijdt Waymo met een tweehonderdtal Chrysler Pacifica’s om de zelfrijd-technologie verder uit te testen. Het dochterbedrijf van Alphabet wil echter nu in één keer een grote slag maken. CEO John Krafcik hoopt daarbij vooral te profiteren van het feit dat zijn technologie met een prijskaartje van 7.500 dollar relatief goedkoop is vergeleken met andere automatisch rijdende auto’s. "Maar dan moet je wel bereid zijn met zo’n grote kast op je dak rond te rijden," schrijft Fortune er kritisch bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Waymo koopt 62.000 Chryslers - Automobielmanagement.nl

Waymo koopt 62.000 Chryslers

Waymo, het zusterbedrijf van Google voor zelfrijdende auto’s, koopt 62.000 Chrysler Pacifica minivans.

Waymo gaat daarbij ook een nauwe samenwerking aan met Fiat Chrysler Automobiles (FCA) om zelfrijd-technologie verder te ontwikkelen voor de massamarkt. Kort geleden kondigde de Google-zuster al een soortgelijke deal aan met Jaguar Land Rover waarbij het ging over de aankoop van 20.000 Jaguar I-Pace’s.

Op dit moment rijdt Waymo met een tweehonderdtal Chrysler Pacifica’s om de zelfrijd-technologie verder uit te testen. Het dochterbedrijf van Alphabet wil echter nu in één keer een grote slag maken. CEO John Krafcik hoopt daarbij vooral te profiteren van het feit dat zijn technologie met een prijskaartje van 7.500 dollar relatief goedkoop is vergeleken met andere automatisch rijdende auto’s. "Maar dan moet je wel bereid zijn met zo’n grote kast op je dak rond te rijden," schrijft Fortune er kritisch bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding