GM probeert dieselmotor te redden in Turijn

Uitgerekend in Turijn, de bakermat van Fiat, probeert General Motors de dieselmotor nog te redden van de steeds meer dreigende ondergang. GM heeft weliswaar haar Europese auto-activiteiten van Opel/Vauxhall overgedaan aan PSA maar dat betekent niet dat het Amerikaanse bedrijf ook helemaal uit Europa verdwenen is.

Turijn is de hoofdvestiging van GM Powertrain Torino waar nieuwe dieselmotoren worden ontwikkeld. Dat centrum is overgebleven na de spaak gelopen alliantie tussen Fiat en Chrysler en telt zo’n 750 hoogwaardige experts op het gebied van dieseltechniek. Zij ontwikkelden onder meer de Duramax 3.0 zescilinder lijnmotor die wordt geïnstalleerd in de nieuwe Chevrolet Silverado pick-up.

General Motors verkocht vorig jaar meer dan 600.000 auto’s met een dieselmotor, waarvan 360.000 door GM zelf en de rest door het inmiddels afgestoten Opel/Vauxhall. In landen als Thailand, Brazilië, India en Zuid-Korea verkoopt het Amerikaanse bedrijf nog altijd meer diesels dan benzine-auto’s. Chevrolet gaat er ook prat op dat het meer modellen met een dieselmotor kan leveren dan welk ander automerk ook. "Wij hebben een belangrijke rol te spelen rond diesel. Iedereen is een beetje overrompeld door het dieselschandaal. Het kostte wat tijd om te reageren en om tot de conclusie te komen dat diesel toch niet zo smerig is. Ik ben van mening dat herstel van de reputatie mogelijk is," zegt Pierpaolo Antonioli, directeur van het GM Powertrain Torino.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM probeert dieselmotor te redden in Turijn - Automobielmanagement.nl

GM probeert dieselmotor te redden in Turijn

Uitgerekend in Turijn, de bakermat van Fiat, probeert General Motors de dieselmotor nog te redden van de steeds meer dreigende ondergang. GM heeft weliswaar haar Europese auto-activiteiten van Opel/Vauxhall overgedaan aan PSA maar dat betekent niet dat het Amerikaanse bedrijf ook helemaal uit Europa verdwenen is.

Turijn is de hoofdvestiging van GM Powertrain Torino waar nieuwe dieselmotoren worden ontwikkeld. Dat centrum is overgebleven na de spaak gelopen alliantie tussen Fiat en Chrysler en telt zo’n 750 hoogwaardige experts op het gebied van dieseltechniek. Zij ontwikkelden onder meer de Duramax 3.0 zescilinder lijnmotor die wordt geïnstalleerd in de nieuwe Chevrolet Silverado pick-up.

General Motors verkocht vorig jaar meer dan 600.000 auto’s met een dieselmotor, waarvan 360.000 door GM zelf en de rest door het inmiddels afgestoten Opel/Vauxhall. In landen als Thailand, Brazilië, India en Zuid-Korea verkoopt het Amerikaanse bedrijf nog altijd meer diesels dan benzine-auto’s. Chevrolet gaat er ook prat op dat het meer modellen met een dieselmotor kan leveren dan welk ander automerk ook. "Wij hebben een belangrijke rol te spelen rond diesel. Iedereen is een beetje overrompeld door het dieselschandaal. Het kostte wat tijd om te reageren en om tot de conclusie te komen dat diesel toch niet zo smerig is. Ik ben van mening dat herstel van de reputatie mogelijk is," zegt Pierpaolo Antonioli, directeur van het GM Powertrain Torino.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding