TomTom krijgt dreun op de beurs

TomTom heeft dinsdag op de beurs van Amsterdam een enorme dreun gekregen. Op een bepaald moment stond de koers zelfs 27 procent lager dan de voorafgaande dag. Die koersval volgt op berichten dat de Renault/Nissan/Mitsubishi alliantie een technologische samenwerking is aangaan met Google voor de ontwikkeling van nieuwe infotainmentsystemen.

Vanaf 2021 worden in alle auto’s van de drie merken intelligente navigatie- en entertainmentsystemen ingebouwd van Google Android, de grootste concurrent van TomTom op dit gebied. Die stem-gestuurde systemen bieden dan toegang tot Google Maps en de autodiensten van Google Play Store. De samenwerking past in het streven van de alliantie om alle auto’s van connectiviteit aan boord te voorzien, legt Renault/Nissan/Mitsubishi uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

TomTom krijgt dreun op de beurs - Automobielmanagement.nl

TomTom krijgt dreun op de beurs

TomTom heeft dinsdag op de beurs van Amsterdam een enorme dreun gekregen. Op een bepaald moment stond de koers zelfs 27 procent lager dan de voorafgaande dag. Die koersval volgt op berichten dat de Renault/Nissan/Mitsubishi alliantie een technologische samenwerking is aangaan met Google voor de ontwikkeling van nieuwe infotainmentsystemen.

Vanaf 2021 worden in alle auto’s van de drie merken intelligente navigatie- en entertainmentsystemen ingebouwd van Google Android, de grootste concurrent van TomTom op dit gebied. Die stem-gestuurde systemen bieden dan toegang tot Google Maps en de autodiensten van Google Play Store. De samenwerking past in het streven van de alliantie om alle auto’s van connectiviteit aan boord te voorzien, legt Renault/Nissan/Mitsubishi uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding