Collega Harald Krüger van BMW voegt daar aan toe: "De toekomst van mobiliteit krijgt vorm in steden als Berlijn. Met het ecosysteem waar wij aan werken bieden we oplossingen voor de stedelijke mobiliteit van morgen. Wij denken dat dat de kwaliteit van het leven in grote steden kan verbeteren."

Het mobiliteitsbedrijf van Daimler en BMW richt zich op zaken als autodelen, rit-delen, parkeren, betaalsystemen en andere modaliteiten naast de auto. Voor bijvoorbeeld autodelen rijden er bij de dochters van beide bedrijven momenteel al 20.000 auto’s in 31 steden terwijl de Uber-achtige diensten 15,9 miljoen geregistreerde gebruikers kennen. De twee Duitse autofabrikanten nemen elk voor de helft deel in de onderneming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding