Honda investeert in zelfrijtak GM

Honda gaat 2,75 miljard dollar investeren in Cruise, de zelfstandige dochter voor autonoom rijden van General Motors. Honda betaalt in eerste instantie 750 miljoen dollar voor een belang in Cruise en smeert de rest van het bedrag uit over een periode van twaalf jaar. Eerder al stopte de Japanse investeerder SoftBank 2,25 miljard dollar in Cruise.

cruise

Honda gaat samen met General Motors en Cruise werken aan de verdere ontwikkeling van autonoom rijdende voertuigen. Doel is om een auto te bouwen die in grote volumes kan worden gebouwd voor de wereldmarkt, aldus GM in een toelichting. "Met de steun van General Motors, SoftBank en nu Honda heeft Cruise diepe zakken om onze missie te vervullen om autonoom technologie op een veilige manier over de hele wereld te verspreiden," zegt topman Kyle Vogt van Cruise.

De dochter van GM wordt samen met Waymo van Alphabet, het moederbedrijf van Google, steeds meer beschouwd als voorloper op het gebied van zelfrijdende auto’s.

Honda investeert in zelfrijtak GM - Automobielmanagement.nl

Honda investeert in zelfrijtak GM

Honda gaat 2,75 miljard dollar investeren in Cruise, de zelfstandige dochter voor autonoom rijden van General Motors. Honda betaalt in eerste instantie 750 miljoen dollar voor een belang in Cruise en smeert de rest van het bedrag uit over een periode van twaalf jaar. Eerder al stopte de Japanse investeerder SoftBank 2,25 miljard dollar in Cruise.

cruise

Honda gaat samen met General Motors en Cruise werken aan de verdere ontwikkeling van autonoom rijdende voertuigen. Doel is om een auto te bouwen die in grote volumes kan worden gebouwd voor de wereldmarkt, aldus GM in een toelichting. "Met de steun van General Motors, SoftBank en nu Honda heeft Cruise diepe zakken om onze missie te vervullen om autonoom technologie op een veilige manier over de hele wereld te verspreiden," zegt topman Kyle Vogt van Cruise.

De dochter van GM wordt samen met Waymo van Alphabet, het moederbedrijf van Google, steeds meer beschouwd als voorloper op het gebied van zelfrijdende auto’s.