Softbank versterkt daarmee haar positie bij de nieuwe technologische ontwikkelingen in de auto-industrie want het is ook een grote partner in GM Cruise, het dochterbedrijf voor autonoom rijden van General Motors waar eerder deze week ook Honda zich bij heeft aangesloten.

Het gezamenlijke bedrijf van Toyota en Softbank heet Monet (MObility NETwork) Technologies Corporation. Softbank krijgt voor ruim 15 miljoen een belang van iets meer dan 50 procent, Toyota de rest. De joint-venture moet volgend voorjaar rond zijn en aan het werk gaan.

De bedrijven streven ernaar in de tweede helft van 2020 de zogeheten Autono-MaaS (autonomous mobility as a service) diensten uit te rollen via e-Palette, Toyota’s EV-platform voor diensten als postbezorging of het afleveren van andere producten.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding