Autonome Ford brengt de boodschappen thuis

Ford gaat samen met de grootste superstore-onderneming ter wereld Walmart een thuisbezorgdienst ontwikkelen waarbij uiteindelijk autonoom rijdende auto’s ingezet kunnen worden.

Ford werkt op dit gebied al samen met bezorgbedrijf Postmates in San Francisco maar haalt nu ook de winkelgigant Walmart er bij. In eerste instantie worden bij Walmart bestelde boodschappen in Miami bezorgd met Ford waarbij nog iemand achter het stuur zit maar over een jaar of drie zouden de auto’s ook op eigen gelegenheid de afleveringen kunnen verzorgen, aldus Ford.

"We gaan eerst uitwerken welke goederen we met succes thuis kunnen bezorgen. Bederfelijke waren beginnen we voorlopig niet aan," zegt Brian Wolf, hoofd van de autonoom-rijden divisie bij Ford. "Voordat we dit met autonoom rijdend auto’s gaan doen, zoeken we uit hoe mensen in feite omgaan met dit soort diensten", voegt directeur digitale operaties Tom Ward van Walmart daar aan toe. Hij denkt dan bijvoorbeeld aan de manier waarop de goederen in de auto’s worden opgeslagen zodat de klant er uiteindelijk makkelijk bij kan. De proef kan snel worden uitgebreid want partner Postmates is al actief in 385 steden in de Verenigde Staten en Mexico.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autonome Ford brengt de boodschappen thuis - Automobielmanagement.nl

Autonome Ford brengt de boodschappen thuis

Ford gaat samen met de grootste superstore-onderneming ter wereld Walmart een thuisbezorgdienst ontwikkelen waarbij uiteindelijk autonoom rijdende auto’s ingezet kunnen worden.

Ford werkt op dit gebied al samen met bezorgbedrijf Postmates in San Francisco maar haalt nu ook de winkelgigant Walmart er bij. In eerste instantie worden bij Walmart bestelde boodschappen in Miami bezorgd met Ford waarbij nog iemand achter het stuur zit maar over een jaar of drie zouden de auto’s ook op eigen gelegenheid de afleveringen kunnen verzorgen, aldus Ford.

"We gaan eerst uitwerken welke goederen we met succes thuis kunnen bezorgen. Bederfelijke waren beginnen we voorlopig niet aan," zegt Brian Wolf, hoofd van de autonoom-rijden divisie bij Ford. "Voordat we dit met autonoom rijdend auto’s gaan doen, zoeken we uit hoe mensen in feite omgaan met dit soort diensten", voegt directeur digitale operaties Tom Ward van Walmart daar aan toe. Hij denkt dan bijvoorbeeld aan de manier waarop de goederen in de auto’s worden opgeslagen zodat de klant er uiteindelijk makkelijk bij kan. De proef kan snel worden uitgebreid want partner Postmates is al actief in 385 steden in de Verenigde Staten en Mexico.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding