Ritdeelgiganten in race naar de beurs

De twee grootste ritdeelbedrijven ter wereld, Uber en Lyft, zijn in een race verwikkeld wie als eerste naar de beurs gaat. De twee Amerikaanse ondernemingen hebben inmiddels beide vertrouwelijke documenten aan de Amerikaanse beursautoriteit SEC gestuurd om een beursgang voor te bereiden. Lyft heeft dat inmiddels bevestigd, Uber heeft nog niets van zich laten horen.

Uber-passagier kan klagen over discriminatie

Vooral naar de IPO van Uber Technologies Inc wordt reikhalzend uitgekeken omdat dat één van de grootste beursintroducties aller tijden kan worden. De beurswaarde van het bedrijf werd vorige maand nog geschat op 120 miljard dollar. Voor zover nu bekend moet die beursgang begin volgend jaar plaatsvinden. 

 

De vraag is echter of investeerders inderdaad zo happig zijn op een bedrijf dat regelmatig door controverses wordt omringd. Eind vorige week raakte Uber weer in opspraak in Amsterdam toen één van de voor de ritdeler werkende chauffeurs betrokken was bij een dodelijk ongeval in het centrum van de stad. De bestuurder heeft zelf verklaard dat hij op dat moment geen gebruik maakte van de Uber-app. Wethouder van verkeer Sharon Dijksma vindt echter ‘dat Uber niet weg mag lopen voor haar verantwoordelijkheid.’ Enkele maanden geleden was een Uber-chauffeur ook al betrokken bij een dodelijk ongeval in de hoofdstad.

Ritdeelgiganten in race naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Ritdeelgiganten in race naar de beurs

De twee grootste ritdeelbedrijven ter wereld, Uber en Lyft, zijn in een race verwikkeld wie als eerste naar de beurs gaat. De twee Amerikaanse ondernemingen hebben inmiddels beide vertrouwelijke documenten aan de Amerikaanse beursautoriteit SEC gestuurd om een beursgang voor te bereiden. Lyft heeft dat inmiddels bevestigd, Uber heeft nog niets van zich laten horen.

Uber-passagier kan klagen over discriminatie

Vooral naar de IPO van Uber Technologies Inc wordt reikhalzend uitgekeken omdat dat één van de grootste beursintroducties aller tijden kan worden. De beurswaarde van het bedrijf werd vorige maand nog geschat op 120 miljard dollar. Voor zover nu bekend moet die beursgang begin volgend jaar plaatsvinden. 

 

De vraag is echter of investeerders inderdaad zo happig zijn op een bedrijf dat regelmatig door controverses wordt omringd. Eind vorige week raakte Uber weer in opspraak in Amsterdam toen één van de voor de ritdeler werkende chauffeurs betrokken was bij een dodelijk ongeval in het centrum van de stad. De bestuurder heeft zelf verklaard dat hij op dat moment geen gebruik maakte van de Uber-app. Wethouder van verkeer Sharon Dijksma vindt echter ‘dat Uber niet weg mag lopen voor haar verantwoordelijkheid.’ Enkele maanden geleden was een Uber-chauffeur ook al betrokken bij een dodelijk ongeval in de hoofdstad.