De Duitse autogroep is sinds december vorig jaar al actief met autodelen in China. Bij dit autodeelproject worden 100 BMW i3 elektrische auto’s gebruikt. Het merk wil dat soort nieuwe mobiliteitsdiensten nu verder uitbreiden. 

 

BMW zet voor het ritdelen 200 BMW 5-series in, waarvan de helft plug-in hybrides. Die worden bestuurd door speciaal opgeleide chauffeurs ‘om zo een uitstekende premium mobiliteitservaring te bieden aan mensen die niet zelf achter het stuur willen zitten’. 

 

De nieuwe dienst vormt één van de vele investeringen die BMW momenteel op de Chinese markt doet. Eerder dit jaar werd al een nauwere samenwerking aangekondigd met Brilliance China Automotive Holdings waarbij BMW van plan is haar aandeel in de gezamenlijke joint-venture op te voeren van 50 naar 75 procent. 

 

Verder gaan de Duitsers drie miljard euro investeren in hun autofabrieken in Shenyang. Daarnaast gaat BMW samen met Great Wall Motors een joint-venture opzetten voor de fabricage van vooral elektrische Mini’s in China zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding