Om het voertuig te kunnen ontgrendelen moet de bestuurder een vinger op de sensor op de deurhendel plaatsen. Als de vingerafdruk wordt herkend, kunnen de portieren geopend worden. Om de motor te starten is ook de startknop voorzien van een vingerafdrukscanner.

Deze technologie biedt volgens Hyundai meer voordelen. Zo kunnen persoonlijke instellingen worden gekoppeld aan de vingerafdrukgegevens, zoals de positie van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels die dan automatisch in de goede stand gezet worden. Hyundai wil deze techniek in de toekomst verder uitbreiden.

De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder is volgens Hyundai slechts 1 op 50.000. Daarmee is de vingerafdrukscanner vijf keer effectiever dan een conventionele autosleutel en slimme keyless-startsystemen, aldus een verklaring van het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding