Britten willen dit jaar al zelfrijdende auto’s

In Groot-Brittannië kunnen dit jaar de eerste proeven worden genomen met zelfrijdende auto’s zonder testrijder of zelfs zonder stuur. Dat soort volledig autonoom rijdende auto’s zou dan over een jaar of twee op de openbare weg kunnen verschijnen.

Britten willen dit jaar al zelfrijdende auto’s

Het ministerie van transport wil Groot-Brittannië daarmee ‘in de voorhoede van deze nieuwe technologie plaatsen’. Tot nu toe worden er ook in dat land wel proeven met autonome auto’s genomen maar daarbij zit er nog steeds wel iemand achter het stuur om in noodgevallen in te kunnen grijpen.

De Britse regering verwacht veel economische voordelen van een technologie die de komende vijftien jaar zeker 60 miljard euro waard kan zijn. Het ministerie zal later deze week de verdere eisen bekend maken. Bedrijven die de proeven uitvoeren zullen vooral uitgebreide data moeten vastleggen en verstrekken over het veiligheidsgedrag en eventuele incidenten. Minister Chris Gayling: “We lopen nu al voorop door onze sterke onderzoekssector. We updaten de richtlijnen voor proeven met zelfrijdende auto’s om zo de Britse positie als marktleider bij de ontwikkeling en het testen van deze innovatieve technologie zeker te stellen.”

Britten willen dit jaar al zelfrijdende auto’s - Automobielmanagement.nl

Britten willen dit jaar al zelfrijdende auto’s

In Groot-Brittannië kunnen dit jaar de eerste proeven worden genomen met zelfrijdende auto’s zonder testrijder of zelfs zonder stuur. Dat soort volledig autonoom rijdende auto’s zou dan over een jaar of twee op de openbare weg kunnen verschijnen.

Britten willen dit jaar al zelfrijdende auto’s

Het ministerie van transport wil Groot-Brittannië daarmee ‘in de voorhoede van deze nieuwe technologie plaatsen’. Tot nu toe worden er ook in dat land wel proeven met autonome auto’s genomen maar daarbij zit er nog steeds wel iemand achter het stuur om in noodgevallen in te kunnen grijpen.

De Britse regering verwacht veel economische voordelen van een technologie die de komende vijftien jaar zeker 60 miljard euro waard kan zijn. Het ministerie zal later deze week de verdere eisen bekend maken. Bedrijven die de proeven uitvoeren zullen vooral uitgebreide data moeten vastleggen en verstrekken over het veiligheidsgedrag en eventuele incidenten. Minister Chris Gayling: “We lopen nu al voorop door onze sterke onderzoekssector. We updaten de richtlijnen voor proeven met zelfrijdende auto’s om zo de Britse positie als marktleider bij de ontwikkeling en het testen van deze innovatieve technologie zeker te stellen.”