Het gaat om auto’s van Volkswagen, Audi, Skoda, Porsche, Lamborghini en Bentley alsmede VW bestelwagens die gebruik maken van de realtime verkeersinformatie TomTom Traffic.

De Nederlandse leverancier kon verder met meerdere grote autofabrikanten contracten afsluiten voor hoogwaardige wegenkaarten. Die HD Maps spelen een cruciale rol om auto’s autonoom te laten rijden. Het kaartmateriaal omspant Europa, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea. Willem Strijbosch, bij TomTom hoofd autonoom rijden: “Dat een aantal van de grootste autofabrikanten ter wereld heeft gekozen voor TomTom HD Maps voor de toekomst van de mobiliteit bewijst de kwaliteit en robuustheid van onze producten voor geautomatiseerde voertuigen op de weg.’’

Tenslotte kon TomTom ook een contract aankondigen met Fiat Chrysler Automobiles voor navigatiediensten in nieuwe plug-in hybride Jeeps Renegade en Compass. Die ‘connected navigation solution’ krijgt onder meer informatie over laadpunten.