Volkswagen gaat voor industriële cloud in zee met Amazon

Volkswagen Groep gaat samen met de web services tak van online winkelier Amazon AWS een industriële cloud ontwikkelen. Daarin moeten op den duur de data van alle machines, fabrieken en systemen op alle vestigingen van de hele Duitse groep bij elkaar worden gebracht. Doel is om de productiviteit aanzienlijk op te voeren.

Op termijn moeten ook gegevens van alle toeleveranciers en andere partners van Volkswagen AG worden geïntegreerd. Daarbij gaat het dan om meer dan 1.500 bedrijven met ruim 30.000 locaties wereldwijd. Het industriële platform zal in de toekomst ook open staan voor andere partners in de autosector, logistiek of verkoop.

Amazon Web Services en de Volkswagen Groep hebben een meerjarige overeenkomst gesloten om het project gezamenlijk te ontwikkelen. ‘’Dit schept nieuwe mogelijkheden voor het optimaliseren van processen in de productie en maakt aanzienlijke verbeteringen van de productiviteit bij de fabrieken mogelijk. De Volkswagen Industrial Cloud schept daarmee de essentiële voorwaarden om de productiviteitsdoelen bij de productie te halen,’’ stelt de VW Groep. ‘’We blijven de productie versterken als sleutelelement voor de concurrentiekracht van de VW Groep. Onze strategische samenwerking met Amazon Web Services legt daarvoor het fundament,’’ zegt Oliver Blume, in de directie verantwoordelijk voor productie en ook bestuursvoorzitter van Porsche AG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen gaat voor industriële cloud in zee met Amazon - Automobielmanagement.nl

Volkswagen gaat voor industriële cloud in zee met Amazon

Volkswagen Groep gaat samen met de web services tak van online winkelier Amazon AWS een industriële cloud ontwikkelen. Daarin moeten op den duur de data van alle machines, fabrieken en systemen op alle vestigingen van de hele Duitse groep bij elkaar worden gebracht. Doel is om de productiviteit aanzienlijk op te voeren.

Op termijn moeten ook gegevens van alle toeleveranciers en andere partners van Volkswagen AG worden geïntegreerd. Daarbij gaat het dan om meer dan 1.500 bedrijven met ruim 30.000 locaties wereldwijd. Het industriële platform zal in de toekomst ook open staan voor andere partners in de autosector, logistiek of verkoop.

Amazon Web Services en de Volkswagen Groep hebben een meerjarige overeenkomst gesloten om het project gezamenlijk te ontwikkelen. ‘’Dit schept nieuwe mogelijkheden voor het optimaliseren van processen in de productie en maakt aanzienlijke verbeteringen van de productiviteit bij de fabrieken mogelijk. De Volkswagen Industrial Cloud schept daarmee de essentiële voorwaarden om de productiviteitsdoelen bij de productie te halen,’’ stelt de VW Groep. ‘’We blijven de productie versterken als sleutelelement voor de concurrentiekracht van de VW Groep. Onze strategische samenwerking met Amazon Web Services legt daarvoor het fundament,’’ zegt Oliver Blume, in de directie verantwoordelijk voor productie en ook bestuursvoorzitter van Porsche AG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding