Met die woorden tijdens een conferentie van de Amerikaanse National Automobile Dealers Association onderstreepte verkoopdirecteur Bob Carter van Toyota North-America dat de Japanse autofabrikant nog altijd niet staat te juichen over elektrische personenauto’s.

‘’Niemand kan die op dit moment met winst verkopen,’’ denkt Carter. Toyota heeft een voorkeur voor waterstof als alternatieve aandrijfbron voor automobielen. ‘’Als regeringen ons dwingen om op elektrisch over te stappen, zoals in China en ook in Europa, dan zullen we dat wel moeten doen. Maar voorlopig zien we er weinig toekomst in. In de VS zal het in ieder geval erg langzaam gaan.’’ Toyota heeft deze week tijdens de Autoshow van Shanghai overigens wel een elektrische C-HR/IZOA gelanceerd maar die zal, zoals Carter al zei, voorlopig alleen in China verkocht gaan worden.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=fcIHTxzNTtk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding