DHL Express heeft er al honderd van besteld die vanaf volgend jaar geleverd moeten worden. Het project wordt gesubsidieerd door het Duitse ministerie voor transport en digitale infrastructuur. DHL Express wordt exclusief gebruiker van de bestelwagens. Eigenaren Deutsche Post en DHL zeggen voorlopig geen plannen te hebben om de H2 Panel Van aan derde partijen te verkopen maar dat was lange tijd ook de strategie bij de Streetscooter die nu op grote schaal en in veel landen wordt ingezet.

Technisch directeur Fabian Schmitt van Streetscooter: “We zijn er van overtuigd dat de waterstofcel een steeds belangrijker element zal worden in de markt voor elektromobiliteit omdat het auto’s met een groter bereik mogelijk maakt wat essentieel is voor veel klanten. Streetscooter kan hiermee een nieuwe periode van groei inluiden.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding