TomTom en Delphi claimen 10 procent brandstofbesparing

Een combinatie van TomTom ADAS-kaarttechnologie en de rijhulpsystemen van Delphi Technologies zorgt voor een brandstofbesparing van meer dan tien procent bij personenauto’s. Dit blijkt uit een praktijktest die beide techbedrijven recent hebben uitgevoerd

‘De TomTom ADAS-kaart biedt nauwkeurige data over snelheidslimieten, rijstrookinformatie, hellingsgraden, bochten en verkeersborden. De Intelligent Driving software suite van Delphi Technologies optimaliseert het aandrijfsysteem van de auto op basis van de TomTom data zonder de rijtijd te verlengen of afbreuk te doen aan de rijervaring’, melden beide bedrijven in een verklaring.

Geautomatiseerde voertuigen

“De TomTom ADAS-kaart heeft in de praktijk bewezen succesvol te zijn voor het verbeteren van de rijveiligheid en het rijcomfort van meer dan 1,5 miljoen geautomatiseerde voertuigen over de hele wereld”, aldus Willem Strijbosch, hoofd Autonoom Rijden bij TomTom. “Onze samenwerking met Delphi Technologies laat zien dat de nieuwste generatie van onze ADAS-technologie ook de kosten flink kan verlagen door het brandstofverbruik te verminderen.”

Tastbare voordelen

“De aanzienlijke efficiëncyverbetering die onze samenwerking met TomTom oplevert zorgt ervoor dat voertuigen schoner, beter en verder kunnen rijden, zonder compromissen”, aldus Paul Farrell, senior vice president, Strategy and Corporate Development bij Delphi Technologies. “We hebben een interessante oplossing, die wordt onderbouwd door real-world data, waarmee wij onze klanten vandaag – en morgen – tastbare voordelen kunnen bieden.”

TomTom en Delphi claimen 10 procent brandstofbesparing - Automobielmanagement.nl

TomTom en Delphi claimen 10 procent brandstofbesparing

Een combinatie van TomTom ADAS-kaarttechnologie en de rijhulpsystemen van Delphi Technologies zorgt voor een brandstofbesparing van meer dan tien procent bij personenauto’s. Dit blijkt uit een praktijktest die beide techbedrijven recent hebben uitgevoerd

‘De TomTom ADAS-kaart biedt nauwkeurige data over snelheidslimieten, rijstrookinformatie, hellingsgraden, bochten en verkeersborden. De Intelligent Driving software suite van Delphi Technologies optimaliseert het aandrijfsysteem van de auto op basis van de TomTom data zonder de rijtijd te verlengen of afbreuk te doen aan de rijervaring’, melden beide bedrijven in een verklaring.

Geautomatiseerde voertuigen

“De TomTom ADAS-kaart heeft in de praktijk bewezen succesvol te zijn voor het verbeteren van de rijveiligheid en het rijcomfort van meer dan 1,5 miljoen geautomatiseerde voertuigen over de hele wereld”, aldus Willem Strijbosch, hoofd Autonoom Rijden bij TomTom. “Onze samenwerking met Delphi Technologies laat zien dat de nieuwste generatie van onze ADAS-technologie ook de kosten flink kan verlagen door het brandstofverbruik te verminderen.”

Tastbare voordelen

“De aanzienlijke efficiëncyverbetering die onze samenwerking met TomTom oplevert zorgt ervoor dat voertuigen schoner, beter en verder kunnen rijden, zonder compromissen”, aldus Paul Farrell, senior vice president, Strategy and Corporate Development bij Delphi Technologies. “We hebben een interessante oplossing, die wordt onderbouwd door real-world data, waarmee wij onze klanten vandaag – en morgen – tastbare voordelen kunnen bieden.”