PSA en Total kondigen samenwerking in batterijproductie aan

PSA en Total gaan samen een Europese bedrijf opzetten voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s. Hiertoe wordt de joint venture ‘Automotive Cells Company’ opgericht. Dit hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt

‘Met deze samenwerking zetten beide partijen vanaf 2023 een wereldspeler neer in de ontwikkeling en productie van high-performance batterijen voor de auto-industrie.’ Total/Saft zal vooral bijdragen op het gebied van R&D en industrialisatie, PSA brengt zijn kennis in op het gebied van de auto-industrie en productie.

Het R&D-centrum in Bordeaux en de testsite in het Franse Nersac zijn al opgestart om de lithium-ion technologie te ontwikkelen. Hierna staat productie gepland in twee ‘gigafactories’ in Douvrin, Frankrijk, en het Duitse Kaiserslautern.

De Franse en Duitse overheid investeren 1,3 miljard euro in het project. In totaal wordt er 5 miljard euro in het project gestoken.

PSA en Total kondigen samenwerking in batterijproductie aan - Automobielmanagement.nl

PSA en Total kondigen samenwerking in batterijproductie aan

PSA en Total gaan samen een Europese bedrijf opzetten voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s. Hiertoe wordt de joint venture ‘Automotive Cells Company’ opgericht. Dit hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt

‘Met deze samenwerking zetten beide partijen vanaf 2023 een wereldspeler neer in de ontwikkeling en productie van high-performance batterijen voor de auto-industrie.’ Total/Saft zal vooral bijdragen op het gebied van R&D en industrialisatie, PSA brengt zijn kennis in op het gebied van de auto-industrie en productie.

Het R&D-centrum in Bordeaux en de testsite in het Franse Nersac zijn al opgestart om de lithium-ion technologie te ontwikkelen. Hierna staat productie gepland in twee ‘gigafactories’ in Douvrin, Frankrijk, en het Duitse Kaiserslautern.

De Franse en Duitse overheid investeren 1,3 miljard euro in het project. In totaal wordt er 5 miljard euro in het project gestoken.