Volkswagen moet alle ID-auto’s terughalen vanwege softwareproblemen

Volkswagen moet alle tot nu toe afgeleverde elektrische auto’s van de nieuwe ID-serie terugroepen voor een software-update. De problemen zijn zo veelvuldig en ernstig dat een update op afstand niet afdoende is.

Volkswagen parkeert duizenden nieuwe ID3-auto’s

De ID.3, het eerste model uit de nieuwe serie vol-elektrische auto’s van Volkswagen, wordt al lange tijd achtervolgd door softwareproblemen. De lancering werd al vertraagd terwijl ook de aflevering van de eerste auto’s aan de kopers maanden later kon beginnen dan de bedoeling was. Op een bepaald moment stonden er duizenden nieuwe auto’s op grote terreinen geparkeerd om ook toen al te wachten op een handmatige software-update door technici met een laptop.

Storingen

Berijders van een nieuwe ID.3 klagen aan de lopende band over storingen met de elektronica, de navigatie en het aangegeven bereik. Er komen zelfs meldingen over auto’s die plotseling stil komen te staan of waar essentiële onderdelen niet meer werken. Volgens een woordvoerder van Volkswagen is de veiligheid ‘niet in het geding’. “De ID.3’s waren en zijn volledig functioneel, rijklaar en voldoen aan alle eisen die Volkswagen aan de veiligheid van zijn voertuigen stelt.’’ De RDW heeft overigens geen verplichte terugroepactie geregistreerd.

Wachten

In ons land werden vorig jaar al 10.954 exemplaren van de ID.3 en nog eens 2.408 ID.4’s afgeleverd. De auto’s die momenteel worden geleverd, hebben de belangrijke update ook nog niet. Autobezitters moeten nog een tijd wachten op de installatie van nieuwe software. VW zegt dat deze uiterlijk eind maart geleverd wordt aan dealers en garages. Dan pas kunnen afspraken gemaakt worden voor de updates, die volgens VW per auto een dag in beslag nemen.

Volkswagen moet alle ID-auto’s terughalen vanwege softwareproblemen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen moet alle ID-auto’s terughalen vanwege softwareproblemen

Volkswagen moet alle tot nu toe afgeleverde elektrische auto’s van de nieuwe ID-serie terugroepen voor een software-update. De problemen zijn zo veelvuldig en ernstig dat een update op afstand niet afdoende is.

Volkswagen parkeert duizenden nieuwe ID3-auto’s

De ID.3, het eerste model uit de nieuwe serie vol-elektrische auto’s van Volkswagen, wordt al lange tijd achtervolgd door softwareproblemen. De lancering werd al vertraagd terwijl ook de aflevering van de eerste auto’s aan de kopers maanden later kon beginnen dan de bedoeling was. Op een bepaald moment stonden er duizenden nieuwe auto’s op grote terreinen geparkeerd om ook toen al te wachten op een handmatige software-update door technici met een laptop.

Storingen

Berijders van een nieuwe ID.3 klagen aan de lopende band over storingen met de elektronica, de navigatie en het aangegeven bereik. Er komen zelfs meldingen over auto’s die plotseling stil komen te staan of waar essentiële onderdelen niet meer werken. Volgens een woordvoerder van Volkswagen is de veiligheid ‘niet in het geding’. “De ID.3’s waren en zijn volledig functioneel, rijklaar en voldoen aan alle eisen die Volkswagen aan de veiligheid van zijn voertuigen stelt.’’ De RDW heeft overigens geen verplichte terugroepactie geregistreerd.

Wachten

In ons land werden vorig jaar al 10.954 exemplaren van de ID.3 en nog eens 2.408 ID.4’s afgeleverd. De auto’s die momenteel worden geleverd, hebben de belangrijke update ook nog niet. Autobezitters moeten nog een tijd wachten op de installatie van nieuwe software. VW zegt dat deze uiterlijk eind maart geleverd wordt aan dealers en garages. Dan pas kunnen afspraken gemaakt worden voor de updates, die volgens VW per auto een dag in beslag nemen.