Daimler bouwt motorenfabriek om tot technologiecentrum

Daimler gaat haar grote motorenfabriek in Stuttgart-Untertürkheim ombouwen tot een R&D-centrum voor elektrische aandrijfsystemen. Ook komt er een kleine productie-eenheid voor batterijcellen. Het bedrijf zal daartoe 400 miljoen in de hoofdvestiging investeren.

Foto: Mercedes-Benz

De omschakeling van de fabriek, waar nu nog 18.000 mensen werken, zal op den duur arbeidsplaatsen kosten maar hoeveel is nog niet duidelijk. Veel werknemers zullen ook drastisch moeten om- en bijscholen voor nieuwe functies. Ook gaan er zo goed als zeker veel banen verdwijnen bij toeleveranciers in de directe omgeving van Untertürkheim.

Electric First

Daimler heeft na lange en moeizame onderhandelingen met de bonden en OR een akkoord bereikt over de toekomst van de fabriek waar nu benzine- en dieselmotoren worden gebouwd. De nieuwe ‘Mercedes-Benz Drive Systems Campus’ past in de Electric First-strategie en het doel om in 2039 volledig CO2-neutraal te zijn, stelt Daimler. “Het bedrijf streeft naar een holistische benadering die uiteenloopt van basisonderzoek en ontwikkeling tot de fabricage van batterijsystemen. De productie van conventionele motoren, transmissies en componenten zal langzamerhand worden uitgefaseerd, wat gevolgen heeft voor de werkgelegenheid.’’

Daimler bouwt motorenfabriek om tot technologiecentrum - Automobielmanagement.nl

Daimler bouwt motorenfabriek om tot technologiecentrum

Daimler gaat haar grote motorenfabriek in Stuttgart-Untertürkheim ombouwen tot een R&D-centrum voor elektrische aandrijfsystemen. Ook komt er een kleine productie-eenheid voor batterijcellen. Het bedrijf zal daartoe 400 miljoen in de hoofdvestiging investeren.

Foto: Mercedes-Benz

De omschakeling van de fabriek, waar nu nog 18.000 mensen werken, zal op den duur arbeidsplaatsen kosten maar hoeveel is nog niet duidelijk. Veel werknemers zullen ook drastisch moeten om- en bijscholen voor nieuwe functies. Ook gaan er zo goed als zeker veel banen verdwijnen bij toeleveranciers in de directe omgeving van Untertürkheim.

Electric First

Daimler heeft na lange en moeizame onderhandelingen met de bonden en OR een akkoord bereikt over de toekomst van de fabriek waar nu benzine- en dieselmotoren worden gebouwd. De nieuwe ‘Mercedes-Benz Drive Systems Campus’ past in de Electric First-strategie en het doel om in 2039 volledig CO2-neutraal te zijn, stelt Daimler. “Het bedrijf streeft naar een holistische benadering die uiteenloopt van basisonderzoek en ontwikkeling tot de fabricage van batterijsystemen. De productie van conventionele motoren, transmissies en componenten zal langzamerhand worden uitgefaseerd, wat gevolgen heeft voor de werkgelegenheid.’’