Kapitaalinjectie van 50 miljoen euro voor GO Sharing

GO Sharing, bekend van de groene deelscooters, heeft 50 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het bedrijf wil hiermee zijn positie in elektrische deelscooters verstevigen en het aanbod verder uitbreiden met e-bikes en elektrische auto’s. Bovendien wil GO Sharing internationaal groeien.

GO Sharing is naast Nederland al actief in Oostenrijk en deze week startte het bedrijf met 500 elektrische deelscooters in Antwerpen. De komende maanden zullen ook Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije kennismaken met de Nederlandse start-up. Daarbij richt men zich op steden die de CO2 uitstoot willen terugdringen en vergelijkbare problemen als bij hun Nederlandse tegenhangers willen oplossen: verkeersopstoppingen en een tekort aan parkeerplaatsen.

Multimodaal

GO Sharing zal met de opgehaalde financiering bovendien het aanbod aan deelvervoer multimodaal maken, zo heeft men bekendgemaakt. Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing: “Binnenkort introduceren wij e-bikes en elektrische auto’s die via onze app te boeken zijn, net als onze deelscooters. De elektrische auto’s worden aan de rand van steden geplaatst, zodat ze onderdeel worden van de reis tussen steden: een speerpunt in onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door integrale deelmobiliteit.”

Kapitaalinjectie van 50 miljoen euro voor GO Sharing - Automobielmanagement.nl

Kapitaalinjectie van 50 miljoen euro voor GO Sharing

GO Sharing, bekend van de groene deelscooters, heeft 50 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het bedrijf wil hiermee zijn positie in elektrische deelscooters verstevigen en het aanbod verder uitbreiden met e-bikes en elektrische auto’s. Bovendien wil GO Sharing internationaal groeien.

GO Sharing is naast Nederland al actief in Oostenrijk en deze week startte het bedrijf met 500 elektrische deelscooters in Antwerpen. De komende maanden zullen ook Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije kennismaken met de Nederlandse start-up. Daarbij richt men zich op steden die de CO2 uitstoot willen terugdringen en vergelijkbare problemen als bij hun Nederlandse tegenhangers willen oplossen: verkeersopstoppingen en een tekort aan parkeerplaatsen.

Multimodaal

GO Sharing zal met de opgehaalde financiering bovendien het aanbod aan deelvervoer multimodaal maken, zo heeft men bekendgemaakt. Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing: “Binnenkort introduceren wij e-bikes en elektrische auto’s die via onze app te boeken zijn, net als onze deelscooters. De elektrische auto’s worden aan de rand van steden geplaatst, zodat ze onderdeel worden van de reis tussen steden: een speerpunt in onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door integrale deelmobiliteit.”