Stellantis gaat samenwerken met Apple-partner Foxconn

Autoconcern Stellantis gaat samenwerken met Foxconn. Het Taiwanese assemblagebedrijf van elektronica is vooral bekend als partner van Apple. Voor het Amerikaanse techbedrijf bouwt het al jaren miljoenen iPhones per jaar.

De twee bedrijven gaan een strategische samenwerking aan. De plannen worden dinsdag uit de doeken gedaan. Stellantis is het moederbedrijf van merken als Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Jeep. Het ontstond begin dit jaar na een fusie van het Franse PSA en het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler.

Foxconn heeft eerder al aangegeven ook ambities te hebben voor de autosector. Voor het assemblagebedrijf is de samenwerking met Stellantis niet de eerste met een autobedrijf, maar wel de eerste met een gevestigde naam in de autowereld. Eerder dit jaar sloot het Taiwanese bedrijf wel al een deal met de Amerikaanse start-up Fisker om samen een auto te ontwikkelen. Foxconn wordt ook regelmatig genoemd als mogelijke partner voor Apple bij de ontwikkeling en bouw van een Apple Car.

Stellantis gaat samenwerken met Apple-partner Foxconn - Automobielmanagement.nl

Stellantis gaat samenwerken met Apple-partner Foxconn

Autoconcern Stellantis gaat samenwerken met Foxconn. Het Taiwanese assemblagebedrijf van elektronica is vooral bekend als partner van Apple. Voor het Amerikaanse techbedrijf bouwt het al jaren miljoenen iPhones per jaar.

De twee bedrijven gaan een strategische samenwerking aan. De plannen worden dinsdag uit de doeken gedaan. Stellantis is het moederbedrijf van merken als Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Jeep. Het ontstond begin dit jaar na een fusie van het Franse PSA en het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler.

Foxconn heeft eerder al aangegeven ook ambities te hebben voor de autosector. Voor het assemblagebedrijf is de samenwerking met Stellantis niet de eerste met een autobedrijf, maar wel de eerste met een gevestigde naam in de autowereld. Eerder dit jaar sloot het Taiwanese bedrijf wel al een deal met de Amerikaanse start-up Fisker om samen een auto te ontwikkelen. Foxconn wordt ook regelmatig genoemd als mogelijke partner voor Apple bij de ontwikkeling en bouw van een Apple Car.