Productie verbrandingsmotoren Audi stopt rond 2033

Vanaf 2026 brengt Audi wereldwijd alleen nog maar elektrisch aangedreven modellen op de markt. In 2033 produceert het Duitse merk geen verbrandingsmotoren meer. Audi wil uiterlijk in 2050 netto nul uitstoot bereiken.

Audi wil de overgang naar e-mobiliteit verder versnellen. “Audi is klaar om de beslissende en daadkrachtige stap naar het elektrische tijdperk te zetten”, benadrukt CEO Markus Duesmann.

De topman gelooft overigens niet in het succes van een verbod van de verbrandingsmotor. De exacte timing van het stopzetten van de verbrandingsmotor bij Audi wordt volgens hem uiteindelijk bepaald door klanten en wetgeving. De fabrikant verwacht dat de vraag in China ook na 2033 nog zal aanhouden en daarom is het denkbaar dat daar modellen met lokaal geproduceerde verbrandingsmotoren worden aangeboden.

Audi gaat zijn aanbod van volledig elektrische modellen aanzienlijk verder uitbreiden. Met de nieuwe e-tron GT, RS e-tron GT, Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron lanceert Audi dit jaar al meer elektrische auto’s dan modellen met verbrandingsmotor. Rond 2025 wil het merk meer dan twintig e-modellen in zijn gamma hebben.

Productie verbrandingsmotoren Audi stopt rond 2033 - Automobielmanagement.nl

Productie verbrandingsmotoren Audi stopt rond 2033

Vanaf 2026 brengt Audi wereldwijd alleen nog maar elektrisch aangedreven modellen op de markt. In 2033 produceert het Duitse merk geen verbrandingsmotoren meer. Audi wil uiterlijk in 2050 netto nul uitstoot bereiken.

Audi wil de overgang naar e-mobiliteit verder versnellen. “Audi is klaar om de beslissende en daadkrachtige stap naar het elektrische tijdperk te zetten”, benadrukt CEO Markus Duesmann.

De topman gelooft overigens niet in het succes van een verbod van de verbrandingsmotor. De exacte timing van het stopzetten van de verbrandingsmotor bij Audi wordt volgens hem uiteindelijk bepaald door klanten en wetgeving. De fabrikant verwacht dat de vraag in China ook na 2033 nog zal aanhouden en daarom is het denkbaar dat daar modellen met lokaal geproduceerde verbrandingsmotoren worden aangeboden.

Audi gaat zijn aanbod van volledig elektrische modellen aanzienlijk verder uitbreiden. Met de nieuwe e-tron GT, RS e-tron GT, Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron lanceert Audi dit jaar al meer elektrische auto’s dan modellen met verbrandingsmotor. Rond 2025 wil het merk meer dan twintig e-modellen in zijn gamma hebben.