Hyvia opent fabriek voor waterstofcellen

De start-up Hyvia, een joint-venture van Renault Groep en Plug Power, heeft haar eerste fabriek voor waterstofcelmodules geopend. Die is gevestigd bij Refactory, de recyclefabriek van Renault in Flins bij Parijs.

Hyvia gaat nu de modules, gebaseerd op de technologie van Plug Power, assembleren en testen. De 30 kW cellen gaan als aandrijving dienen voor de Renault Master H2-TECH. Eind dit jaar begint ook de productie van waterstof vulstations en van laag-CO2 waterstof met een eerste ‘elektrolyzer’. Hyvia wil tegen 2030 30 procent van de waterstofmarkt voor lichte bestelwagens in handen zien te hebben.

Opschalen

De Hyvia fabriek begint bescheiden met 3.000 vierkante meter en zo’n 70 werknemers. Aan het eind van dit jaar moet de productie zijn opgevoerd tot duizend waterstofcellen per jaar. In de komende jaren zal de fabriek stapsgewijs verder worden opgeschaald.

Reageren
500 tekens over
Hyvia opent fabriek voor waterstofcellen - Automobielmanagement.nl

Hyvia opent fabriek voor waterstofcellen

De start-up Hyvia, een joint-venture van Renault Groep en Plug Power, heeft haar eerste fabriek voor waterstofcelmodules geopend. Die is gevestigd bij Refactory, de recyclefabriek van Renault in Flins bij Parijs.

Hyvia gaat nu de modules, gebaseerd op de technologie van Plug Power, assembleren en testen. De 30 kW cellen gaan als aandrijving dienen voor de Renault Master H2-TECH. Eind dit jaar begint ook de productie van waterstof vulstations en van laag-CO2 waterstof met een eerste ‘elektrolyzer’. Hyvia wil tegen 2030 30 procent van de waterstofmarkt voor lichte bestelwagens in handen zien te hebben.

Opschalen

De Hyvia fabriek begint bescheiden met 3.000 vierkante meter en zo’n 70 werknemers. Aan het eind van dit jaar moet de productie zijn opgevoerd tot duizend waterstofcellen per jaar. In de komende jaren zal de fabriek stapsgewijs verder worden opgeschaald.