Tesla realiseert 24e laadplein bij Van der Valk Uden

Eigenaren van een Tesla kunnen hun auto binnenkort ook opladen bij Hotel Van der Valk in Uden. Op de parkeerplaats worden 24 snellaadpalen neergezet. Het is volgens het hotel een van de grootste laadstations van het land, en voor Tesla het 24e laadstation met Superchargers.

Achtergrond: Moordende concurrentie snellaadpalen verwacht

De 24 laadpalen die gerealiseerd worden zijn speciaal bedoeld voor Tesla-rijders. Het Supercharger-netwerk is een service van Tesla waarmee eigenaren in principe gratis kunnen laden, als onderdeel van de strategie om de dure auto’s te verkopen. Bij een groot aantal vestigingen van Van der Valk zijn inmiddels al meer van deze laadpleinen voor elektrische auto’s te vinden. De hotelketen springt daarmee in op een behoefte; de komende jaren ontstaat er een flinke vraag naar (snel)laadpalen voor EV’s.

Vraag naar snelladers

Volgens het rapport ‘Tankstations in transitie’ bestaat in 2035 minimaal 40 procent van het wagenpark voor personenvervoer uit elektrische auto’s. Bij die schatting is ervan uitgegaan dat 60 procent van de nieuwverkopen in 2030 elektrisch zullen zijn. In het regeerakkoord is echter opgenomen dat tegen die tijd 100 procent van de nieuwe auto’s die verkocht worden voorzien zijn van elektrische aandrijving. In dat geval zal in 2035 al 70 procent van het wagenpark voor personenauto’s elektrisch zijn. De huidige barrières voor elektrisch rijden – de beperkte actieradius en de hoge aanschafprijs – zullen volgens de onderzoekers in de nabije toekomst verdwijnen.

Tesla realiseert 24e laadplein bij Van der Valk Uden - Automobielmanagement.nl

Tesla realiseert 24e laadplein bij Van der Valk Uden

Eigenaren van een Tesla kunnen hun auto binnenkort ook opladen bij Hotel Van der Valk in Uden. Op de parkeerplaats worden 24 snellaadpalen neergezet. Het is volgens het hotel een van de grootste laadstations van het land, en voor Tesla het 24e laadstation met Superchargers.

Achtergrond: Moordende concurrentie snellaadpalen verwacht

De 24 laadpalen die gerealiseerd worden zijn speciaal bedoeld voor Tesla-rijders. Het Supercharger-netwerk is een service van Tesla waarmee eigenaren in principe gratis kunnen laden, als onderdeel van de strategie om de dure auto’s te verkopen. Bij een groot aantal vestigingen van Van der Valk zijn inmiddels al meer van deze laadpleinen voor elektrische auto’s te vinden. De hotelketen springt daarmee in op een behoefte; de komende jaren ontstaat er een flinke vraag naar (snel)laadpalen voor EV’s.

Vraag naar snelladers

Volgens het rapport ‘Tankstations in transitie’ bestaat in 2035 minimaal 40 procent van het wagenpark voor personenvervoer uit elektrische auto’s. Bij die schatting is ervan uitgegaan dat 60 procent van de nieuwverkopen in 2030 elektrisch zullen zijn. In het regeerakkoord is echter opgenomen dat tegen die tijd 100 procent van de nieuwe auto’s die verkocht worden voorzien zijn van elektrische aandrijving. In dat geval zal in 2035 al 70 procent van het wagenpark voor personenauto’s elektrisch zijn. De huidige barrières voor elektrisch rijden – de beperkte actieradius en de hoge aanschafprijs – zullen volgens de onderzoekers in de nabije toekomst verdwijnen.