EV-laden stuwt cijfers Alfen op

Het laad- en energie-oplossingen bedrijf Alfen profiteert sterk van de opmars van elektrische voertuigen. De in Almere gevestigde onderneming kon de aangepaste brutowinst in de eerste jaarhelft met 120 procent opvoeren naar 37,3 miljoen euro terwijl de omzet met 205,5 miljoen 78 procent hoger uitkwam.

Het laad- en energie-oplossingen bedrijf Alfen profiteert sterk van de opmars van elektrische voertuigenAlfen (2022)

“Vooral EV-laden heeft een erg sterke eerste jaarhelft gezien, wat onze afzet meer dan verdrievoudigde vergeleken met de eerste helft van 2021. De markt voor EV-laden heeft een sterke lange termijn groeitrend maar onze groei in de eerste helft van 2022 was exceptioneel. We hebben bijvoorbeeld een enorme groei in projecten op winkellocaties en werkplekken gezien nadat de covid-maatregelen werden opgeheven. We hebben ook gezien dat sommige klanten hun voorraden hebben opgevoerd voor het zomerseizoen,” zegt ceo Marco Roeleveld. Op grond van de goede cijfers heeft Alfen de vooruitzichten voor heel 2022 ook verhoogd.

Ook Alfen heeft te kampen met problemen in de leveringsketen, met een hoge vraag naar elektrische componenten, batterijen en omvormers. Het bedrijf stelt echter die situatie goed gemanaged te hebben. Wel verwacht Alfen dat de problemen tot in 2023 aan zullen houden. Het bedrijf gaat gestaag verder met de internationalisatie. Inmiddels komt de helft van de omzet van buiten Nederland en is het bedrijf actief in 13 landen.

Lees ook:
Alfen plaatst 64.000 laadpunten

EV-laden stuwt cijfers Alfen op - Automobielmanagement.nl

EV-laden stuwt cijfers Alfen op

Het laad- en energie-oplossingen bedrijf Alfen profiteert sterk van de opmars van elektrische voertuigen. De in Almere gevestigde onderneming kon de aangepaste brutowinst in de eerste jaarhelft met 120 procent opvoeren naar 37,3 miljoen euro terwijl de omzet met 205,5 miljoen 78 procent hoger uitkwam.

Het laad- en energie-oplossingen bedrijf Alfen profiteert sterk van de opmars van elektrische voertuigenAlfen (2022)

“Vooral EV-laden heeft een erg sterke eerste jaarhelft gezien, wat onze afzet meer dan verdrievoudigde vergeleken met de eerste helft van 2021. De markt voor EV-laden heeft een sterke lange termijn groeitrend maar onze groei in de eerste helft van 2022 was exceptioneel. We hebben bijvoorbeeld een enorme groei in projecten op winkellocaties en werkplekken gezien nadat de covid-maatregelen werden opgeheven. We hebben ook gezien dat sommige klanten hun voorraden hebben opgevoerd voor het zomerseizoen,” zegt ceo Marco Roeleveld. Op grond van de goede cijfers heeft Alfen de vooruitzichten voor heel 2022 ook verhoogd.

Ook Alfen heeft te kampen met problemen in de leveringsketen, met een hoge vraag naar elektrische componenten, batterijen en omvormers. Het bedrijf stelt echter die situatie goed gemanaged te hebben. Wel verwacht Alfen dat de problemen tot in 2023 aan zullen houden. Het bedrijf gaat gestaag verder met de internationalisatie. Inmiddels komt de helft van de omzet van buiten Nederland en is het bedrijf actief in 13 landen.

Lees ook:
Alfen plaatst 64.000 laadpunten