De organisaties delen elkaars content. Er wordt gewerkt aan een gemeenschappelijke database waarin EV-rijders zelf informatie kunnen opzoeken over aanbiedingen en prijzen van laadpassen. Ook wordt het mogelijk elektrische auto’s met elkaar te vergelijken. Daarnaast willen de organisaties een overzicht van levertijden van nieuwe auto’s zichtbaar maken. Met deze kennisdeling worden bovendien de EV-cursussen van de VER, zowel live als digitaal, verder doorontwikkeld.

‘De mobiliteitsbranche heeft moeite om alle vragen van klanten goed te beantwoorden en maakt zelf ook gebruik van het informatie- en adviesplatform van onze organisaties. Bovendien is er sterke behoefte onder EV-rijders aan onafhankelijke informatie en advies over autokeuze, laadmogelijkheden, laadpassen en -prijzen en rijden in het buitenland,’ aldus een gezamenlijke verklaring van de drie organisaties.