Tesla opent eerste V3 Supercharger in Nederland

Tesla opent woensdag in Rijswijk de eerste V3 Superchargersite in Nederland en daarmee de 2000e locatie wereldwijd. De onlangs aangekondigde V3 is een compleet nieuwe architectuur voor Supercharging. Met een laadcapaciteit tot 250 kW per auto kan in een optimale situatie een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km opladen.

De Superchargerlocatie bevindt zich bij Restaurant Hotel & Spa Savarin in Rijswijk waar in totaal 12 laadpunten zijn. Tesla beschikt in ons land nu over 23 Superchargerlocaties, samen goed voor 384 laadpalen die inmiddels goed zijn voor  meer dan 320 miljoen gereden kilometers. Die laadlocaties zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots.

Het netwerk van Superchargers in Europa breidt eveneens gestaag uit. Er zijn inmiddels meer dan 527 locaties met 5.037 laadpalen verspreid over 29 landen in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Superchargers worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto in Google Maps weergegeven.

Tesla opent eerste V3 Supercharger in Nederland - Automobielmanagement.nl

Tesla opent eerste V3 Supercharger in Nederland

Tesla opent woensdag in Rijswijk de eerste V3 Superchargersite in Nederland en daarmee de 2000e locatie wereldwijd. De onlangs aangekondigde V3 is een compleet nieuwe architectuur voor Supercharging. Met een laadcapaciteit tot 250 kW per auto kan in een optimale situatie een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km opladen.

De Superchargerlocatie bevindt zich bij Restaurant Hotel & Spa Savarin in Rijswijk waar in totaal 12 laadpunten zijn. Tesla beschikt in ons land nu over 23 Superchargerlocaties, samen goed voor 384 laadpalen die inmiddels goed zijn voor  meer dan 320 miljoen gereden kilometers. Die laadlocaties zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots.

Het netwerk van Superchargers in Europa breidt eveneens gestaag uit. Er zijn inmiddels meer dan 527 locaties met 5.037 laadpalen verspreid over 29 landen in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Superchargers worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto in Google Maps weergegeven.