Streetscooter moet bijna alle bestelauto’s terugroepen

Streetscooter moet 12.140 elektrische voertuigen terugroepen, bijna alle exemplaren die ooit zijn gebouwd. Volgens Deutsche Post, nog altijd eigenaar van het EV-bedrijf, zijn er problemen met de laagspanning laadapparatuur en de isolatie van een kabelstreng. “Daardoor kan rookontwikkeling of zelfs oververhitting optreden wat tot ernstige schade kan leiden,’’ aldus een woordvoerder.

Deutsche Post blijft Streetscooter zelf bouwen

Deutsche Post zelf heeft zo’n 10.000 Streetscooters in gebruik. Het postbedrijf, ook moeder van DHL, heeft van het Kraftfahrt Bundesamt een officiële terugroepopdracht ontvangen voor de Streetscooters die gebouwd zijn tussen begin 2014 en vorig jaar juli. Externe gebruikers dienen hun voertuig naar een geautoriseerde werkplaats te brengen.

Deutsche Post deelde begin dit jaar plotseling mee met de productie van de Streetscooter te stoppen omdat er te veel verlies op werd geleden. Pogingen om een koper voor de fabrikant van elektrische bestelauto’s te vinden hebben tot nu toe niets opgeleverd.

Streetscooter moet bijna alle bestelauto’s terugroepen - Automobielmanagement.nl

Streetscooter moet bijna alle bestelauto’s terugroepen

Streetscooter moet 12.140 elektrische voertuigen terugroepen, bijna alle exemplaren die ooit zijn gebouwd. Volgens Deutsche Post, nog altijd eigenaar van het EV-bedrijf, zijn er problemen met de laagspanning laadapparatuur en de isolatie van een kabelstreng. “Daardoor kan rookontwikkeling of zelfs oververhitting optreden wat tot ernstige schade kan leiden,’’ aldus een woordvoerder.

Deutsche Post blijft Streetscooter zelf bouwen

Deutsche Post zelf heeft zo’n 10.000 Streetscooters in gebruik. Het postbedrijf, ook moeder van DHL, heeft van het Kraftfahrt Bundesamt een officiële terugroepopdracht ontvangen voor de Streetscooters die gebouwd zijn tussen begin 2014 en vorig jaar juli. Externe gebruikers dienen hun voertuig naar een geautoriseerde werkplaats te brengen.

Deutsche Post deelde begin dit jaar plotseling mee met de productie van de Streetscooter te stoppen omdat er te veel verlies op werd geleden. Pogingen om een koper voor de fabrikant van elektrische bestelauto’s te vinden hebben tot nu toe niets opgeleverd.