Leaserijder kiest voor hybride

In de eerste helft van 2020 is 20 procent van de nieuw geregistreerde leaseauto’s elektrisch of hybride. Er werden maar liefst 32 procent meer hybrides geleased ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit eigen cijfers van leasemaatschappij ALD Automotive.

Het aantal volledig elektrische en plug-in hybride leaseauto’s liet ook een stijging zien, namelijk 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar die bleek aanzienlijk minder groot dan bij de hybrides.

Verduurzaming

“Er is een verdere verduurzaming van de leasevloot gaande,” stelt Jeroen Kruisweg, directeur van ALD Automotive. “Maar we zien dat de hybride hier een steeds belangrijker aandeel in heeft als we een vergelijking maken met de volledig elektrische auto. De versnelling van de vergroening is dan ook erg gebaat bij een aantrekkelijke bijtellingsregeling voor volledig elektrisch rijden.”

Bijtelling

De bijtelling voor elektrische auto’s met een datum eerste toelating na 1 januari 2020 is ten opzichte van 2019 verdubbeld. Elektrische leaserijders betalen nu 8 procent bijtelling voor auto’s met een aankoopwaarde van maximaal 45.000 euro. In 2021 gaat dit percentage verder omhoog naar 12 procent en geldt de regeling voor auto’s met een aankoopwaarde van maximaal 40.000 euro.

Leaserijder kiest voor hybride - Automobielmanagement.nl

Leaserijder kiest voor hybride

In de eerste helft van 2020 is 20 procent van de nieuw geregistreerde leaseauto’s elektrisch of hybride. Er werden maar liefst 32 procent meer hybrides geleased ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit eigen cijfers van leasemaatschappij ALD Automotive.

Het aantal volledig elektrische en plug-in hybride leaseauto’s liet ook een stijging zien, namelijk 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar die bleek aanzienlijk minder groot dan bij de hybrides.

Verduurzaming

“Er is een verdere verduurzaming van de leasevloot gaande,” stelt Jeroen Kruisweg, directeur van ALD Automotive. “Maar we zien dat de hybride hier een steeds belangrijker aandeel in heeft als we een vergelijking maken met de volledig elektrische auto. De versnelling van de vergroening is dan ook erg gebaat bij een aantrekkelijke bijtellingsregeling voor volledig elektrisch rijden.”

Bijtelling

De bijtelling voor elektrische auto’s met een datum eerste toelating na 1 januari 2020 is ten opzichte van 2019 verdubbeld. Elektrische leaserijders betalen nu 8 procent bijtelling voor auto’s met een aankoopwaarde van maximaal 45.000 euro. In 2021 gaat dit percentage verder omhoog naar 12 procent en geldt de regeling voor auto’s met een aankoopwaarde van maximaal 40.000 euro.