MG ZS EV naar marktaandeel van 13 procent op markt voor elektrische auto’s

MG verkocht afgelopen maand 501 auto’s. Dat is 70 procent meer dan een maand eerder. Het EV-marktaandeel van MG komt daarmee in de maand juli op 13 procent, een record voor het merk. In totaal heeft MG sinds de herintroductie van het merk in Nederland in oktober 2019 meer dan 2.000 auto’s verkocht, meldt de importeur.

De MG ZS EV eindigde in de Nederlandse verkoopranglijst voor elektrische auto’s op de tweede plaats. De meeste particulieren kozen voor de ZS EV. Na de Niro van KIA dat 648 eenheden registreerde, noteerde MG met de ZS EV 501 registraties. De Golf-e behaalde een totaal van 488. Voor de Hyundai KONA was dat 362 en de Renault Zoë 241.

Extra premie

De populariteit van de MG ZS EV wordt volgens MG deels verklaard doordat het merk een extra premie toekent van 4.000 euro bovenop de overheidssubsidie waardoor de auto leverbaar is voor 22.985 euro. Bovendien zijn de auto’s goed beschikbaar. “Automobilisten zijn niet alleen op zoek naar een betaalbare en betrouwbare elektrische auto, maar willen ook snel kunnen rijden”, stelt Jurgen Helmink, Country Manager van MG voor de Benelux.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

MG ZS EV naar marktaandeel van 13 procent op markt voor elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

MG ZS EV naar marktaandeel van 13 procent op markt voor elektrische auto’s

MG verkocht afgelopen maand 501 auto’s. Dat is 70 procent meer dan een maand eerder. Het EV-marktaandeel van MG komt daarmee in de maand juli op 13 procent, een record voor het merk. In totaal heeft MG sinds de herintroductie van het merk in Nederland in oktober 2019 meer dan 2.000 auto’s verkocht, meldt de importeur.

De MG ZS EV eindigde in de Nederlandse verkoopranglijst voor elektrische auto’s op de tweede plaats. De meeste particulieren kozen voor de ZS EV. Na de Niro van KIA dat 648 eenheden registreerde, noteerde MG met de ZS EV 501 registraties. De Golf-e behaalde een totaal van 488. Voor de Hyundai KONA was dat 362 en de Renault Zoë 241.

Extra premie

De populariteit van de MG ZS EV wordt volgens MG deels verklaard doordat het merk een extra premie toekent van 4.000 euro bovenop de overheidssubsidie waardoor de auto leverbaar is voor 22.985 euro. Bovendien zijn de auto’s goed beschikbaar. “Automobilisten zijn niet alleen op zoek naar een betaalbare en betrouwbare elektrische auto, maar willen ook snel kunnen rijden”, stelt Jurgen Helmink, Country Manager van MG voor de Benelux.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding