Fastned en Tesla openen grootste snellaadhub van Duitsland

Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned heeft donderdag samen met Tesla de grootste snellaadhub van Duitsland geopend. Op het Ladepark Kreuz Hilden zijn een café, een Tesla Supercharger-station met 20 laadpalen en een Fastned-laadstation met acht snellaadpunten aanwezig.

De snellaadhub, vlakbij de kruising tussen de snelwegen A3 en A46 in de omgeving van Düsseldorf, bestaat daarmee uit 28 laadpunten. Bij het Fastned-station kunnen acht auto’s tegelijkertijd opladen met een vermogen tot 300 kW. Elektrische auto’s kunnen hierdoor in 15 minuten tot 300 km opladen. Het Fastned-station verkoopt elektriciteit van zon en wind, deels opgewekt door het grote zonnepanelendak van het station.

Exponentieel

Michiel Langezaal, CEO en mede-oprichter van Fastned: “Om het exponentieel groeiende aantal elektrische voertuigen van stroom te voorzien, hebben we veel grote snellaadstations nodig. Ik roep bij landeigenaren die deze visie delen op om contact met ons op te nemen, zodat we onze krachten kunnen bundelen en kijken of we een Fastned-station op hun terrein kunnen realiseren.”

Koerssprong

De aankondiging leidde op de beurs van Amsterdam tot een koerssprong van 45 procent voor het aandeel Fastned. Een dergelijke koersstijging in korte tijd komt vrijwel nooit voor op de aandelenmarkt. Fastned is met een koers van rond de 14 euro echter nog altijd wel zo’n kwart minder waard dan begin dit jaar.

Fastned en Tesla openen grootste snellaadhub van Duitsland - Automobielmanagement.nl

Fastned en Tesla openen grootste snellaadhub van Duitsland

Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned heeft donderdag samen met Tesla de grootste snellaadhub van Duitsland geopend. Op het Ladepark Kreuz Hilden zijn een café, een Tesla Supercharger-station met 20 laadpalen en een Fastned-laadstation met acht snellaadpunten aanwezig.

De snellaadhub, vlakbij de kruising tussen de snelwegen A3 en A46 in de omgeving van Düsseldorf, bestaat daarmee uit 28 laadpunten. Bij het Fastned-station kunnen acht auto’s tegelijkertijd opladen met een vermogen tot 300 kW. Elektrische auto’s kunnen hierdoor in 15 minuten tot 300 km opladen. Het Fastned-station verkoopt elektriciteit van zon en wind, deels opgewekt door het grote zonnepanelendak van het station.

Exponentieel

Michiel Langezaal, CEO en mede-oprichter van Fastned: “Om het exponentieel groeiende aantal elektrische voertuigen van stroom te voorzien, hebben we veel grote snellaadstations nodig. Ik roep bij landeigenaren die deze visie delen op om contact met ons op te nemen, zodat we onze krachten kunnen bundelen en kijken of we een Fastned-station op hun terrein kunnen realiseren.”

Koerssprong

De aankondiging leidde op de beurs van Amsterdam tot een koerssprong van 45 procent voor het aandeel Fastned. Een dergelijke koersstijging in korte tijd komt vrijwel nooit voor op de aandelenmarkt. Fastned is met een koers van rond de 14 euro echter nog altijd wel zo’n kwart minder waard dan begin dit jaar.