IT-bedrijf stapt helemaal over op elektrisch rijden

In december wil IT-bedrijf Decos overstappen op een volledig elektrisch wagenpark. Het is volgens de organisatie een primeur voor een Nederlands bedrijf en eentje die past in de vergroening van de organisatie.

CEO Paul Veger. “De transformatie naar de elektrische wereld moet sneller, vinden wij. Daarom beginnen wij er zelf aan. Ons complete wagenpark is medio december all-electric. Onze 39 leaseauto’s stoten dan geen CO2 uit. We zijn er trots op dat we hiermee een vaandeldragersrol vervullen in Nederland.”

Transformeren

De laatste vijf jaar is Decos bezig het wagenpark te transformeren. Vanaf 2015 kocht het IT-bedrijf alleen nog plug-in hybride auto’s. Sinds 2018 mogen nieuwe leaseauto alleen nog all-electric zijn. In 2020 worden de laatste vervuilende modellen ingeruild. “Dat geldt ook voor de hybride modellen, want we geloven niet in ‘een beetje duurzaam’”, aldus Paul Veger.

IT-bedrijf stapt helemaal over op elektrisch rijden - Automobielmanagement.nl

IT-bedrijf stapt helemaal over op elektrisch rijden

In december wil IT-bedrijf Decos overstappen op een volledig elektrisch wagenpark. Het is volgens de organisatie een primeur voor een Nederlands bedrijf en eentje die past in de vergroening van de organisatie.

CEO Paul Veger. “De transformatie naar de elektrische wereld moet sneller, vinden wij. Daarom beginnen wij er zelf aan. Ons complete wagenpark is medio december all-electric. Onze 39 leaseauto’s stoten dan geen CO2 uit. We zijn er trots op dat we hiermee een vaandeldragersrol vervullen in Nederland.”

Transformeren

De laatste vijf jaar is Decos bezig het wagenpark te transformeren. Vanaf 2015 kocht het IT-bedrijf alleen nog plug-in hybride auto’s. Sinds 2018 mogen nieuwe leaseauto alleen nog all-electric zijn. In 2020 worden de laatste vervuilende modellen ingeruild. “Dat geldt ook voor de hybride modellen, want we geloven niet in ‘een beetje duurzaam’”, aldus Paul Veger.